Ελλαδα

Συγκίνηση στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου (εικόνες)

Τελευταίο αντίο στην ηθοποιό

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κηδεία Δέσποινας Στυλιανοπούλου: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για την ηθοποιό 

Τελευταίο αντίο είπαν σήμερα (12.6) στη Δέσποινα Στυλιανοπούλου συγγενείς, συνάδελφοι και αγαπημένοι φίλοι. Η κηδεία της ηθοποιού τελέστηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Δίπλα στο φέρετρο της Δέσποινας Στυλιανοπούλου βρέθηκε η αδερφή της ηθοποιού, Βούλα, και οι ανιψιές της, ενώ στο κοιμητήριο βρέθηκαν ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Μάκης Δελαπόρτας, η Μαίρη Ραζή, η Άννα Φόνσου και ο Κώστας Μαρτάκης. Στεφάνι έστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οικογένεια του Δημήτρη Ψαθά. 

Η αδελφή και οι ανιψιές της Δέσποινας Στυλιανοπούλου πίσω από το φέρετρο της ηθοποιού © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στη Δέσποινα Στυλιανοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Ο Μάκης Δελαπόρτας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Η Άννα Φόνσου στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Ο Σπύρος Μπιμπίλας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Στιγμιότυπο από την κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω πλούσιο έργο. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μέσα από τους ρόλους που την αγαπήσαμε

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης, έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με τη Τζένη Καρέζη © Finos Film

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο. Σε μία από τις συνεντεύξεις της η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μίλησε για τη ζωή της, την πλούσια καριέρα της και όσα έμαθε για τον πόνο, τη θλίψη και τη χαρά.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είχε συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες με ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκο Σταυρίδη, Νίκο Ρίζο και πολλούς άλλους. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε απίστευτα γλωσσικά λάθη που προκαλούσαν ποταμούς γέλιου στους θεατές. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους.