Ελλαδα

Ο σεφ Στάθης Αυγουστάκης, που γνωρίσαμε μέσα από το Master Chef, έγινε μοναχός

Μετά την τραγωδία που «σημάδεψε» την οικογένειά του

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στάθης Αυγουστάκης: Μοναχός έγινε ο σεφ που συμμετείχε στο Master Chef - Το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη μητέρα και το 21 μηνών ανιψάκι του

Ο Στάθης Αυγουστάκης, ο Κρητικός σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι του Star «Master Chef» αποφάσισε να γίνει μοναχός Ο π. Ευμένιος, όπως ονομάζεται πλέον, χειροτονήθηκε κατά τη διάρκεια Ιεράς Αγρυπνίας επί της Αποδόσεως του Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, υπό του Επισκόπου της των Τρικκαίων Εκκλησίας κ. Χρυσοστόμου.

Ο π. Ευμένιος Αυγουστάκης (κατά κόσμον Στάθης Αυγουστάκης) είχε ως λαϊκός πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε αναφερθεί στο ιεραποστολικό του έργο στην Αφρική. «Έδωσα όλο μου το είναι στα παιδιά, έχοντας πάει σε τρεις χώρες, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου μαγειρεύουμε για 600 ψυχούλες. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ζήσει ωραίες καταστάσεις όπως εμείς ζούμε καθημερινά κι έτσι όταν τους προσφέρεις κάτι, το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά.Τους δίναμε σχολικά είδη, από μια γόμα, ένα μολύβι, μια ξύστρα στο κάθε παιδί. Και γυρίζει ένα παιδάκι και μου λέει “όλο αυτό το μολύβι είναι για μένα;”, διότι εκεί το κόβουν στα τρία το μολύβι και το μοιράζονται τρία παιδιά. Όπως επίσης κάποια στιγμή, είχα μια τελευταία καραμέλα στην τσέπη μου και είχαν έρθει δύο παιδάκια και δεν ήξερα σε ποιο να τη δώσω. Και αποφάσισα να τη δώσω στο μεγάλο γιατί το μικρό δεν πολυκαταλαβαίνει. Και μου έκανε εντύπωση, όταν το αδερφάκι το ένα, σαν πιο μεγάλο, την έκοψε, πήρε τη γλυκάδα της ζάχαρης και την έδωσε στο αδερφάκι του. Κι εμείς καμιά φορά γινόμαστε αχάριστοι και παίζουμε μέχρι και ξύλο για το ποιος θα φάει πρώτος». 

Ο σεφ είχε κερδίσει τους κριτές του Masterchef με τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και ανθότυρο, παίρνοντας την πολυπόθητη ποδιά στο MasterChef4. «Ασχολούμαι με την μαγειρική εντελώς ερασιτεχνικά, δεν έχω δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα. Έχω ζήσει, όμως, την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου, διότι κατεβαίνω στην Αφρική και μαγειρεύω για 600 παιδάκια. Και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να κατεβαίνω. Το έκανα σαν ιεραποστολή. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν», είπε πει τότε. 

Στάθης Αυγουστάκης: Η τραγωδία που «σημάδεψε» την οικογένειά του

Στις 28 Ιανουαρίου 2024 ο Στάθης Αυγουστάκης έχασε τη μητέρα και το μόλις 21 μηνών ανιψάκι του μετά από τροχαίο δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Λυγαριάς. Το αυτοκίνητο της οικογένειας που κατευθυνόταν προς Χανιά με οδηγό τη γιαγιά και στο πίσω κάθισμα ο εγγονός και η μητέρα του 31 ετών που τραυματίστηκε ελαφρά συγκρούστηκε με ένα λευκό βαν που οδηγούσε άνδρας και ο οποίος εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα υποστηρίζοντας ο ίδιος ότι ήθελε να αποφύγει κάποιο κατσίκι.

Ύστερα από το τροχαίο το μοιραίο απόγευμα εκείνης της Κυριακής η γιαγιά, η 59χρονη Μαρία Καραμανιά που ήταν και μητέρα του σεφ Στάθη Αυγουστάκη που είχε λάβει μέρος στο Master Chef κατέληξε το πρωί της Δευτέρας και περίπου 10 μέρες μετά κατέληξε και το εγγονάκι της που αεροβαπτίστηκε στη ΜΕΘ.