Ελλαδα

Εξαφανίστηκε 59χρονος τουρίστας στην Αμοργό - Πήγε για πεζοπορία και χάθηκαν τα ίχνη του

Αίτημα για να εντοπιστούν τα κινητά του τηλέφωνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εξαφάνιση τουρίστα στην Αμοργό: Χάθηκαν τα ίχνη του κατά την πεζοπορία - Οι πρώτες πληροφορίες και οι έρευνες για τα κινητά του τηλέφωνα

Σε συναγερμός βρίσκονται οι αρχές της Αμοργού μετά την εξαφάνιση 59χρονου Αμερικανού τουρίστα. Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός στο Λος Άντζελες, εξαφανίστηκε ενώ είχε μεταβεί για πεζοπορία στις 7 το πρωί της Τρίτης (11.6). 

Ο 59χρονος Αμερικανός αστυνομικός είχε πάει για πεζοπορία σε δύσβατο μονοπάτι στην Αμοργό

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 59χρονος Αμερικανός ξεκίνησε την πεζοπορία του σε ένα δύσβατο μονοπάτι από την Αιγιάλη προς τα Κατάπολα και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Το μονοπάτι που ακολούθησε έχει απόσταση (το ένα σημείο από το άλλο) περίπου 4 ωρών. Την εξαφάνισή του δήλωσε φίλος του, με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές. 

Σύμφωνα με το Mega, αστυνομικοί του Α.Σ. Αμοργού σε συνεργασία με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και Εθελοντών Διασωστών ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ενώ από το Α.Τ. Νάξου εστάλη αίτημα προς εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τον εντοπισμό των δυο κινητών τηλεφώνων που είχε στην κατοχή του ο 59χρονος. Οι Αρχές ευελπιστούν ότι εφόσον οι συσκευές δεν έχουν απενεργοποιηθεί ή έχουν υποστεί φθορά, θα δείξουν την τοποθεσία του άνδρα.