Ελλαδα

Σήμερα η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής στη Μυρτιά Ηλείας - Παραμένει κυνικός ο καθ' ομολογία δολοφόνος

Η «βόλτα» με το αυτοκίνητο και το κίνητρο της δολοφονίας

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

11χρονη Ηλεία: Σήμερα η κηδεία της Βασιλικής - Κυνικός ο 37χρονος - Η «βόλτα» με το αυτοκίνητο και το κίνητρο της δολοφονίας

Η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής που δολοφονήθηκε από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία θα τελεστεί σήμερα Τετάρτη (12.6) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς. Φίλοι και συγγενείς θα αποχαιρετήσουν το κορίτσι, την ώρα που παραμένει η οργή για το έγκλημα και την κυνική ομολογία του δράστη. 

Ο 37χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της 11χρονης στην Ηλεία αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας. Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, αναφέρουν ότι ο 37χρονος είχε κανονίσει να πάει βόλτα την 11χρονη πριν τη σκοτώσει με κατσαβίδι. Ο δολοφόνος της ανήλικης, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό, αλλά είχε παραμείνει ελεύθερος, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

11χρονη Ηλεία: Κυνικός στην ομολογία του ο 37χρονος δολοφόνος της Βασιλικής

Ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής εμφανίστηκε κυνικός στην ομολογία του λίγη ώρα πριν μεταβεί στα δικαστήρια. Υποστήριξε ότι ήθελε να ασελγήσει στο παιδί, εκείνο αντιστάθηκε και το δολοφόνησε, αφού φέρεται το παιδί να είπε ότι θα τα πει όλα στους γονείς του. «Τη σκότωσα για να μην πει ότι πήγα να τη βιάσω» φέρεται να ομολόγησε κυνικά. 

Ο δολοφόνος της 11χρονης είχε αφεθεί ελεύθερος παρά την καταδίκη για βιασμό ανήλικης

Ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής κυκλοφορούσε ελεύθερος επί χρόνια, παρά την καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό 14χρονης από το χωριό Μυρτιά Ηλείας και το οικογενειακό του περιβάλλον. Όπως έχει γίνει γνωστό, η δίκη και η καταδίκη του κατηγορούμενου έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, ελήφθη χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία που έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το εφετείο. Ο κατηγορούμενος από τότε δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητη καταδίκη για σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει ήδη να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον καταδικασμένο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης). Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη. Το Εφετείο του κατηγορούμενου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε επειδή δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.