Ελλαδα

Πέθανε η τραγουδίστρια Μαριαλένα Οικονομίδου

Ήταν κόρη του τραγουδιστή και σεναριογράφου Γιώργου Οικονομίδη

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μαριαλένα Οικονομίδου: Πέθανε η τραγουδίστρια - Ήταν κόρη του κονφερασιέ και σεναριογράφου Γιώργου Οικονομίδη

Η Μαριαλένα Οικονομίδου, τραγουδίστρια και κόρη του Γιώργου Οικονομίδη, πέθανε μετά από γενναία μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Η είδηση για τον θάνατο της τραγουδίστριας έγινε γνωστή μέσα από τα συγκινητικά μηνύματα των φίλων της στο Facebook. Ανάμεσά τους, το δικό του «αντίο» στην καλή του φίλη απηύθυνε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Μαριαλένα Οικονομίδου

Η Μαριαλένα Οικονομίδου γεννήθηκε το 1957. Ήταν κόρη του Γιώργου Οικονομίδη και της Λιάνας Βιτσώρη. Γιαγιά της ήταν η Νίτσα Τσαγανέα και παππούς της ο Χρήστος Τσαγανέας. Μέσα σε αυτό το καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον, γρήγορα πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το τραγούδι. Από την ηλικία των 16 ετών άρχισε να γράφει μουσική, ποίηση και στίχους, ενώ παράλληλα σπούδασε στη σχολή θεάτρου του Πέλου Κατσέλη, αλλά και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου.  

Συνολικά είχε πέντε δισκογραφικές δουλειές. Το 1991 ξεχωρίζει ο δίσκος της «Το φως του φεγγαριού μου» σε στίχους δικούς της και μουσική, παραγωγή και ενορχήστρωση του Στέφανου Κορκολή. Τον Ιούλιο του 2023, με πρωτοβουλία της διοργανώθηκε μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα για τον πατέρα της στο θέατρο Άλσος. Πριν από 8 μήνες και ενώ είχε ήδη νοσήσει από καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της, Χρήστος Οικονομίδης. 

H Mαριαλένα Οικονομίδου υπήρξε παντρεμένη με τον Ρομπέρτο Καρριέρε.

Το «αντίο» στη Μαριαλένα Οικονομίδου 

Φίλοι και συνεργάτες της Μαριαλένας Οικονομίδου την αποχαιρετούν τις τελευταίες ώρες μέσα από αναρτήσεις στο Facebook.