Ελλαδα

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Δεν ανακοινώθηκε απόφαση - Διέκοψε για τις 10 Ιουλίου το δικαστήριο

Έντονη αντίδραση της οικογένειας - Φυγαδεύτηκαν εν μέσω κατακραυγής οι κατηγορούμενοι

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Δεν ανακοινώθηκε απόφαση - Διέκοψε για τις 10 Ιουλίου το δικαστήριο εν μέσω αντιδράσεων - Οι κατηγορούμενοι χρειάστηκε να φυγαδευτούν.

Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, με συγγενείς και φίλους του να αντιδρούν έντονα στο γεγονός πως δεν εκδόθηκε σήμερα η ετυμηγορία, όπως αναμενόταν.

Στις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου © Eurokinissi/Κώστας Τζούμας

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο», φώναξε η μητέρα

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία, παρά τις προβλέψεις ότι θα εκφωνούνταν η απόφαση επί της ενοχής ή μη των δυο κατηγορούμενων, τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς ετυμηγορία, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης Γ. Γλύκας χρειάστηκε περισσότερες από 6 ώρες για να αναπτύξει τα επιχειρήματα του.

«Μας κοροϊδεύετε, δεν αντέχουμε άλλο», φώναξε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου όταν άκουσε την έδρα να ενημερώνει πως θα εκφωνήσει την ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων στις 10 Ιουλίου.

Φυγαδεύτηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι ήταν παρόντες στο δικαστήριο, με τους φίλους του θύματος να φωνάζουν συνθήματα όπως «Δολοφόνοι» και «η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί».

Να σημειωθεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχους τους δυο κατηγορούμενους, τον 80χρονο κοσμηματοπώλη και τον 63χρονο μεσίτη, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και είχε επιβάλλει κάθειρξη δέκα ετών στον καθένα.

Περίπου δύο μήνες μετά την καταδίκη του, ο μεσίτης είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ενώ ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκεται σε κατ’ οικον περιορισμό.

Σε προηγούμενη πάντως συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κριθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι όπως και πρωτόδικα.

Τι δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Η σημερινή διακοπή της δίκης για τη θανατηφόρο σωματική βλάβη στον Ζαχαρία Κωστόπουλο, ενώ όλος ο κόσμος, και οι γονείς και η οικογένειά του περίμεναν την απόφαση, και αυτό έγινε για λόγους που αφορούσαν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισορροπία που πρέπει να κρατά η Δικαιοσύνη στον χειρισμό αυτών των υποθέσεων, υπολογίζοντας το θύμα και την οικογένεια του θύματος», δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, σύμφωνα με το Orange Press.