Ελλαδα

Η απόφαση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω καύσωνα - Μειωμένο το ωράριο λειτουργίας

Ειδικές συνθήκες προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες - Τι θα ισχύσει στην Αθήνα την Τετάρτη και την Πέμπτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δήμος Αθηναίων: Μειωμένο ωράριο λειτουργίας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς λόγω καύσωνα την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6 - Κλειστά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων καθώς και η κεντρική υπηρεσία (Ρόδου 181, Σεπόλια) θα λειτουργήσουν από τις 7 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Το ελαστικό ωράριο λειτουργίας θα εφαρμοστεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας - Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα».

Η αλλαγή αυτή πραγματοποιείται με γνώμονα:

  • την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στις δομές,
  • την προστασία της υγείας των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών του φορέα,
  • την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Καύσωνας: Δεν θα λειτουργήσουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στην Αθήνα

Κλειστά θα παραμείνουν και τα Δημοτικά, πέρα των Νηπιαγωγείων, λόγω του καύσωνα στην πρωτεύουσα την Τετάρτη (12/06), με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα, αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών από τις αυξημένες θερμοκρασίες που θα επικρατούν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο τα Γυμνάσια όσο και τα Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά και ανεμπόδιστα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Νέα προειδοποίηση της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού επικαιροποίησε η ΕΜΥ, λόγω του επικείμενου κύματος καύσωνα.

Ειδικότερα, εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες από την Αφρική, θα προκαλέσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή.