Ελλαδα

Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο το δολοφόνο της 11χρονης

Στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ' ομολογία δολοφόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο το δολοφόνο της 11χρονης
Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο το δολοφόνο της 11χρονης

11χρονη Ηλεία: Πειθαρχικός έλεγχος από τον Άρειο Πάγο - Στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο καθ' ομολογία δολοφόνο

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα προκάλεσε η δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της.

Συγκεκριμένα, διέταξε πειθαρχικό έλεγχο για να διαπιστωθεί ο λόγος για τον οποίο αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών για βιασμό ανήλικης.

Να θυμίσουμε ότι την απόφαση είχε πάρει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 καταδικάστηκε για υπόθεση βιασμού 14χρονης κοπέλας.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, το δικαστήριο χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Έτσι, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή.

Δολοφονία 11χρονης Ηλεία: Από το 2022 «τρέχει» το Εφετείο της υπόθεσης βιασμού για την οποία αφέθηκε ελεύθερος ο 37χρονος

Να σημειωθεί πως το Εφετείο του είχε οριστεί για το 2022. Ωστόσο, η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του όρισε δικηγόρο και ορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παρ΄ όλα αυτά και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.