Ελλαδα

Ηλεία: Ο θείος είχε καταδικαστεί για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού πριν από τέσσερα χρόνια

Ο ίδιος, αρνείται να αποκαλύψει τον λόγο που τον οδήγησε στη δολοφονία της 11χρονης

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Οι τελευταίες εξελίξεις -  Ο ίδιος, αρνείται να αποκαλύψει τον λόγο που τον οδήγησε στη δολοφονία της 11χρονης

Προβληματισμό δημιουργεί στους αστυνομικούς το γεγονός πως ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, ήταν εκτός φυλακής, παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού πριν από τέσσερα χρόνια.

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Ο δράστης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό μιας 14χρονης

Ο «βίος και η πολιτεία» του 37χρονου Σπύρου Σ. δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, αφού έχει καταδικαστεί, σε πρώτο βαθμό για τον βιασμό μιας 14χρονης. Το περιστατικό φέρεται να είχε γίνει το 2017 και το 2020 ολοκληρώθηκε το Πρωτόδικο δικαστήριο, όπου τον καταδίκασε για βιασμό, πλην όμως, δεν τον οδήγησε στη φυλακή, αφήνοντας τον ελεύθερο εως και τη διεξαγωγή του Εφετείου. Της δίκης δηλαδή σε 2ο Βαθμό.

Ο 37χρονος, έμπαινε ελεύθερα μέσα στο σπίτι της 11χρονης. Άλλωστε η ανήλικη μαζί με την μητέρα της, είχαν βαφτίσει το ένα από τα τέσσερα παιδιά του καθ’ ομολογίαν δράστη. Υπήρχε και συγγένεια, καθώς ήταν ξάδελφος της μητέρας της Βασιλικής. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο άνθρωπος που αναζητούσε μέσω κοινωνικών δικτύων την 11χρονη Βασιλική μαζί με δεκάδες άλλες συγγενείς και φίλους, ήταν ο άνθρωπος που θα ομολογούσε την δολοφονία της.

Σήμερα τα ξημερώματα και μετά την ανάλυση οπτικού υλικού από κατάστημα στο οποίο εμφανίζεται το όχημα του 37χρονου να σταματά στο κέντρο της Μυρτιάς, όπου βρίσκεται το σπίτι της, και να επιβιβάζεται σε αυτό η 11χρονη, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν για κατάθεση. Αρχικά ο 37χρονος Σπύρος, αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Όταν όμως οι αστυνομικοί του έδειξαν πως τον έχουν σε βίντεο να επιβιβάζει την 11χρονη στο όχημα του, ο ίδιος αντελήφθη πως πλέον δεν έχει περιθώρια για αρνήσεις.

Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Το χρονικό του εγκλήματος

Λίγη ώρα αργότερα, αποκάλυψε πως την οδήγησε στην θέση Καταράχι, μια αγροτική περιοχή περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την Μυρτιά. Σε αυτό το χωράφι, που βρίσκεται κοντά στα Λεχαινά, ο δράστης ομολόγησε πως σκότωσε και εγκατέλειψε τη σορό της 11χρονης. Μάλιστα, οδήγησε τους αστυνομικούς στο ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι την σκότωσε με κατσαβίδι, πλην όμως, το όργανο της δολοφονίας, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί. Ο ίδιος, αρνείται εως και αυτή την ώρα να αποκαλύψει τον λόγο που τον οδήγησε στη δολοφονία. Επί τόπου, βρέθηκε και ο ιατροδικαστής Πάτρας Ανδρέας Γκότσης ο οποίος πραγματοποίησε μια πρόχειρη εξέταση στο σημείο. Αποφάνθηκε πως πρόκειται για τον τόπο της δολοφονίας, ενώ εντόπισε τραύματα στον λαιμό της Βασιλικής, τα οποία θα προσδιορίσει αύριο, Τρίτη, το πρωί, κατά την διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στο νεκροτομείο της Πάτρας. Ο έμπειρος ιατροδικαστής, δεν μπόρεσε να πει εάν το δολοφονημένο κορίτσι είχε πέσει θύμα βιασμού, που αποτελεί σημείο-κλειδί για τους αστυνομικούς.

Οι αρχές στην Μυρτιά βρίσκονται επί ποδός καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν προσπάθειες για αντίποινα από την οικογένεια της 11χρονης Βασιλικής. Οι γονείς της δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την απώλεια τους. Της ανήλικης που μάλιστα είχε βαφτίσει ένα από τα παιδιά του 37χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, με την σύζυγο του μάλιστα, να είναι έγκυος στο 5ο τους παιδί.