Ελλαδα

Αγνοείται 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο - Είχε πάει για πεζοπορία

Τα ίχνη του χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σάμος: Έρευνες για 74χρονο Ολλανδό τουρίστα που αγνοείται - Έκανε πεζοπορία και εξαφανίστηκε

Ένας 74χρονος Ολλανδός τουρίστας έχει εξαφανιστεί στη Σάμο. Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (9.6) και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Σάμος: Η μαρτυρία γυναίκας για τον 74χρονο τουρίστα

Σύμφωνα με το samosvoice.gr, ο 74χρονος εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή του Λιμνιώνα και την περιοχή Κλήμα της νοτιοδυτικής Σάμου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ μάρτυρας, η οποία διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια στην περιοχή, ο ηλικιωμένος τουρίστας εθεάθη τελευταία φορά στο Κλίμα στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής και φαινόταν πολύ καταβεβλημένος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 74χρονος είναι σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο η διαδρομή που αποφάσισε να ακολουθήσει είναι ιδιαίτερα απαιτητική και η αυξημένη θερμοκρασία την καθιστά ακόμη πιο δύσκολη.

Στις έρευνες συμμετέχουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συμμετείχε στην έρευνα η ομάδα drone ΙΚΑΡΟΣ της Π.Υ., η ομάδα drone ΔΑΙΔΑΛΟΣ της ΕΟΔ, ο διασωστικός σκύλος Speedy της ΕΟΔ, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής.