Ελλαδα

Χαλκιδική: Συνελήφθη 24χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης

Οι Σουηδικές Αρχές, είχαν πληροφορίες για το που κρύβεται και ενημέρωσαν μέσω της Ιντερπόλ την ΕΛ.ΑΣ

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χαλκιδική: Συνελήφθη 24χρονος με διεθνές ένταλμα σύλληψης - Οι Σουηδικές Αρχές, είχαν πληροφορίες για το που κρύβεται και ενημέρωσαν μέσω της Ιντερπόλ την ΕΛ.ΑΣ

Υψηλόβαθμο στέλεχος μαφιόζικης ομάδας που κρύβεται πίσω από δολοφονίες επιθέσεις στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων και του γνωστού ράπερ «Einar», εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Η συμμορία μάλιστα, φέρεται να ανήκει στον Ελληνικής καταγωγής Μίκαελ Τενέζο, γνωστό στη Σουηδία και ως "Greken" (Έλληνας).

Ο 24χρονος άνδρας με καταγωγή από το Καζακστάν είχε έρθει στην Ελλάδα για 20ημερες διακοπές με συγγενείς του.

Πώς οι αρχές συνέλαβαν τον 24χρονο στη Χαλκιδική

Οι Σουηδικές αρχές, είχαν πληροφορίες για το που κρύβεται και ενημέρωσαν μέσω της ΙΝΤΕΡΠΟΛ την ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν αρχικά στον εντοπισμό του στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο όπου βρισκόταν και εν συνεχεία έκαναν έφοδο.

Ο 24χρονος σκληραγωγημένος άνδρας, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Κατά τις έρευνες, κάτω από το μαξιλάρι του βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι γεμάτο με σφαίρες, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, 2830 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά και λαπτοπ) αλλά και 24 γραμμάτια ινδικής κάνναβης σε μορφή "σοκολάτας".

Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην συμμορία του Τενέζου, που σύμφωνα με τις Σουηδικές υπηρεσίες, κρύβεται πίσω από σωρεία εγκληματικών ενεργειών και παράνομων δραστηριοτήτων.
Ο 24χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.