Ελλαδα

Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη του Φρέντυ Μπελέρη

Η αιτία πίσω από την απόφαση - Γιατί διώκεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φρέντυ Μπελέρης: Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη του - Η αιτία πίσω από την απόφαση - Γιατί διώκεται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Αναβολή έλαβε η σημερινή ακροαματική διαδικασία για εξέταση της έφεσης της υπόθεσης του Φρέντυ Μπελέρη στην Ειδική Εισαγγελία. Σύμφωνα με το himara.gr, αιτία της δίκης ήταν η απεργία που πραγματοποιούν εδώ και τρεις ημέρες οι δικηγόροι, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου των Αλβανών Δικηγόρων.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου και ώρα 10:00. Η έφεση αφορά την πρωτόδικη καταδίκη για εκλογική διαφθορά με ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρθηκε στη δίωξη που του έχει ασκηθεί και τι περίμενει από την εκδίκαση της έφεσης.

Φρέντυ Μπελέρης: Τι περιμένει από την εκδίκαση της έφεσής του

Όπως ανέφερε ο υποψήφιος με τη ΝΔ για τις Ευρωεκλογές 2024 κ. Μπελέρης «θα μου προκαλέσει έκπληξη το να αθωωθώ όχι επειδή τα στοιχεία εναντίον μου δεν είναι αστεία, αλλά γιατί όλη αυτή η ιστορία στήθηκε ακριβώς γι αυτό τον λόγο. Να καταδικαστώ για να μην αναλάβω Δήμαρχος και να μην μπορέσω να προστατεύσω τα συμφέροντα και τις περιουσίες των Χειμαριωτών. Γι’ αυτό και είναι παράλογη η άποψη κάποιων ότι δεν έπρεπε να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής και να αφοσιωθώ στη Χειμάρρα. Πώς; Αφού ακόμα και για μία μέρα αν καταδικαστώ χάνω τα πολιτικά μου δικαιώματα στην Αλβανία και δεν θα μπορώ να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος. Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος του καθεστώτος Ράμα και μπορεί να τον πετύχει δεδομένου ότι ελέγχει τη Δικαιοσύνη. Αν όμως εκλεγώ Ευρωβουλευτής, η ψυχολογία του κόσμου στην περιοχή θα αλλάξει, και πιστεύω ότι τελικά θα κερδίσουμε και τις εκλογές στο Δήμο Χειμάρρας με τον υποψήφιο που θα επιλέξει η “Ομόνοια”, το κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».