Ελλαδα

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Πέθανε η σπουδαία κυρία του ελληνικού κινηματογράφου

Η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου © Facebook

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου - Η αγαπημένη ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών 

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή και η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε την Δέσποινα Στυλιανοπούλου με μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, ανακοινώνοντας μάλιστα πως η κηδεία της ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

«Αντίο αγαπημένο μου Δεσποινάκι… Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου, το φως που μου χάριζες, τις στιγμές μας, την ωραία σου καρδιά, το γέλιο που έβαζες παντου και κυρίως στον κόσμο που σε λάτρευε!!! Θα μου λείπεις και θα μας λείψεις πολύ… Την Τεταρτη θα σε αποχαιρετήσουμε απο το Α κοιμητήριο της Αθήνας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με τη Τζένη Καρέζη
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με τη Τζένη Καρέζη © Finos Film

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Σε μία από τις συνεντέυξεις της η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μίλησε για τη ζωή της, την πλούσια καριέρα της και όσα έμαθε για τον πόνο, τη θλίψη και τη χαρά.

ΝΑΝΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ - ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Σκηνές της που αγαπήσαμε

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είχε συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες με ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκο Σταυρίδη, Νίκο Ρίζο και πολλούς άλλους. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε απίστευτα γλωσσικά λάθη που προκαλούσαν ποταμούς γέλιου στους θεατές. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους

Ο πεθερόπληκτος (1968) - Η σκηνή με την κουζίνα

 

ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΣ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΛΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΜΟΥ ΕΛΑ ΚΥΡΑ ΜΟΥ video
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ & ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ video
ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ video
Τραγούδια...!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.