Ελλαδα

Σύμη: Ποιος είναι ο «Σκαρ», ο σκύλος που συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό του Michael Mosley

«Η Σκαρ μπορεί να βρει κάποιον είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός» λέει ο αστυνομικός στην Mirror

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Michael Mosley: Ποια είναι η «Σκαρ» που συμμετέχει στις έρευνες - «Η Σκαρ μπορεί να βρει κάποιον είτε είναι ζωντανός είτε νεκρός» λέει ο αστυνομικός στην Mirror 

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό του Michael Mosley, τον παρουσιαστή του BBC που τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν την Τετάρτη (5.6) στη Σύμη ενώ βρίσκονταν για διακοπές με τη σύζυγό του.

Ελικόπτερα, drones, σκύλοι, σωστικά συνεργεία σε συνεργασία με εθελοντές «χτενίζουν» αυτήν την ώρα την περιοχή όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο 67χρονος παρουσιαστής ενώ σήμερα στην ειδική αποστολή θα συμμετέχει και ο σκύλος «Σκαρ».

Στην ειδική αποστολή εύρεσης του Michael Mosley θα συμμετέχει και ο σκύλος «Σκαρ»

Η Σκαρ είναι ειδικά εκπαιδευμένη να εντοπίζει ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές, σύμφωνα με την Mirror.

Ο συνοδός του σκύλου που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε: «Θα μιλήσω με την αστυνομία του νησιού και θα μας πουν πού να ψάξουμε. Η Σκαρ θα βρει μια μυρωδιά. Μπορεί να βρει κάποιον είτε είναι ζωντανός, είτε νεκρός».

Ο ατζέντης του Michael Mosley επιβεβαίωσε την εξαφάνισή του χθες, λέγοντας στη Mirror ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος».

Πού στρέφονται οι έρευνες

Ο Michael Mosley, Βρετανός δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής που εργάζεται για το BBC από το 1985, βρισκόταν στη Σύμη με την 64χρονη σύζυγό του. Το μεσημέρι της Τετάρτης (5.6), ο παρουσιαστής, η σύζυγός του και ένα φιλικό ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου στη Σύμη για να κάνουν μπάνιο. Στις 13:30 ώρα ο Mosley είπε στη σύζυγό του ότι θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο τους, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Γυαλού. Η απόσταση μάλιστα μεταξύ της παραλίας και του ξενοδοχείου είναι περίπου 5 χιλιόμετρα. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη του χάθηκαν και η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του. Το τηλέφωνό του βρέθηκε στο κατάλυμα που έμενε με τη σύζυγό του, η οποία και ανέφερε την εξαφάνισή του, αφού το είχε ξεχάσει εκεί.

Στις έρευνες συμμετέχει από εχθές και ελικόπτερο από την Αθήνα, με τις Αρχές να επικεντρώνονται στην περιοχή Πέδι όπου και τον είδε εκεί τελευταία φορά μια γυναίκα. Μιλώντας στην ΕΡΤ η γυναίκα ανέφερε: «στις 14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο. Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό».

Ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, είπε ότι οι πυροσβέστες που διεξήγαγαν την έρευνα τον ενημέρωσαν ότι θεωρούν αδύνατο να ήταν ακόμα εκεί ο δημοσιογράφος. Ο κ. Παπακαλοδούκας πιστεύει ότι είναι πιθανό είτε να «ακολούθησε άλλο μονοπάτι» ή να έπεσε στη θάλασσα. «Είναι μια πολύ μικρή, ελεγχόμενη περιοχή, γεμάτη κόσμο. Επομένως, αν του συνέβαινε κάτι εκεί, θα τον είχαμε βρει μέχρι τώρα», είπε στο BBC News.

Τα βρετανικά ΜΜΕ καλύπτουν τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισης του Michael Mosley

Η εξαφάνισή του έγινε γνωστή στη Βρετανία και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας έκαναν την είδηση γνωστή μέσα από έκτακτες ενημερώσεις. Ο 67χρονος παρουσιαστής είναι πολύ γνωστός για προγράμματα όπως η σειρά του BBC Trust Me, I'm A Doctor και για τις εμφανίσεις του στο The One Show του BBC και στο This Morning του ITV.