Ελλαδα

Σφραγίστηκε το beach bar στη Ρόδο - Είχε ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Δύο ημέρες μετά τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρόδος: Σφραγίστηκε beach bar που είχε εγκαταστήσει ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Λουκέτο έβαλε η ΑΑΔΕ σε παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Ρόδο, όπου τόσο στην παραλία, όσο και μέσα στη θάλασσα εντοπίστηκαν παράνομες κατασκευές με ομπρελοκαθίσματα. Η σφράγιση του χώρου ήρθε μετά από συντονισμένη επέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ στις 7 το πρωί της Παρασκευής (7.6). 

Ρόδος: Beach bar είχε εγκαταστήσει 19 μεταλλικές κατασκευές μέσα στη θάλασσα

Το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν σε επιτόπιο έλεγχο στην επιχείρηση όπου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών εντός της θάλασσας. Στη συνέχεια ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, συντάχθηκε η έκθεση αυτοψίας με το αντίστοιχο πόρισμα, η πράξη άμεσης απομάκρυνσης καθώς και η διαταγή σφράγισης και διακοπής λειτουργίας και οικονομικής δραστηριότητας του χώρου που παράνομα είχε καταληφθεί. Αποφασίστηκε η εν λόγω επιχείρηση να διενεργηθεί τις πρωινές ώρες προκειμένου να μην δημιουργηθεί όχληση στους λουόμενους και στην συνολική τουριστική δραστηριότητα της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, η διαδικασία προβλέπει: 

  • την έκδοση του σχετικού προστίμου - εντός της ημέρας - το οποίο με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο 4πλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.
  • την άμεση απομάκρυνση - εντός 48 ωρών - όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.
  • για τα μεταλλικά στοιχεία θα εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης *εντός των επόμενων ημερών*.

«Το έχω ξαναπεί και το υπογραμμίζω. Ας το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως αυτοί που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν και ότι μπορούν να περιφρονούν τον νόμο: όπως κάναμε πέρυσι, όπως κάναμε σήμερα στη Ρόδο, έτσι θα κάνουμε και από εδώ και στο εξής. Νομιμότητα παντού! Και κανένα τερτίπι δεν πρόκειται να μας εμποδίσει. Είναι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτή η χώρα καλύτερη», δήλωσε ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.