Ελλαδα

Υποχωρεί η έντονη ζέστη την Παρασκευή - Πότε επιστρέφουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Προβλέψεις ακόμη και για 43 βαθμούς κάνουν οι μετεωρολόγοι

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός σήμερα Παρασκευή: Υποχωρεί η έντονη ζέστη
Καιρός σήμερα Παρασκευή: Υποχωρεί η έντονη ζέστη © ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί η έντονη ζέστη -Πότε επιστρέφουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Αναλυτική πρόγνωση από την EMY

Καλύτερος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου, καθώς και η έντονη ζέστη θα υποχωρήσει, αλλά και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή με την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις στη χώρα, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες σε ορεινές περιοχές. Περιορισμένη αστάθεια, με μικρής έκτασης φαινόμενα. Μέχρι το βράδυ τα λίγα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και η συννεφιά θα έχει διαλυθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1sxiwekc9l5)

Με λιγότερη ζέστη ο καιρός την Παρασκευή 

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση, θα παραμείνει σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Θα φτάσει το θερμόμετρο το μεσημέρι έως 34 στα κεντρικά και βόρεια, και 35-36 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά.

Λιγότερη θα είναι η ζέστη και στη νησιωτική χώρα, με τις μέγιστες τιμές κοντά στους 31-34 βαθμούς, με εξαίρεση τη Ρόδο όπου θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο, μέχρι 6 τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο, και στην περιοχή των Κυκλάδων 7 μποφόρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1t45ecu9dnd)

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Παρασκευή

Στα ανατολικά πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και στα θαλάσσια μεμονωμένων καταιγίδων και βαθμιαία γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και τοπικα στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 και τοπικά στα νότια έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και βαθμιαία γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την επόμενη εβδομάδα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, μετά την Κυριακή θα έρθει ένα νέο κύμα καύσωνα, το οποίο θα ανεβάσει τη θερμοκρασία, τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Πέμπτη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1sxdmmq1ght)

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ,έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά». Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, η θερμότερη ημέρα θα είναι η Πέμπτη, 13 Ιουνίου όπου ο υδράργυρος θα κινηθεί κατά μέσο όρο στους 40 βαθμούς.

Nέο κύμα έντονης ζέστης πιθανώς και με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 11 Ιουνίου και μετά! Η μέση θερμοκρασία στα...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Wednesday, June 5, 2024

Καλλιάνος για καύσωνα: Έρχεται θερμή εισβολή ακόμα και με 44άρια

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος ανέφερε ότι από τη Δευτέρα σταδιακά θα έχουμε την έναρξη μίας θερμής εισβολής από τη βόρεια Αφρική, η οποία θα επηρεάσει την χώρα.

«Θα έχουμε έναν πολύ ισχυρό καύσωνα, ο οποίος θα μας επηρεάσει, αν -επαναλαμβάνω- διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία» σημείωσε ο μετεωρολόγος στο «Live News» του Mega.

Πρόσθεσε δε ότι από την Τρίτη και μετά αναμένεται ισχυρότατος καύσωνας που θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να κινείται στους 40-43 βαθμούς. Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (12-14 Ιουνίου) πιθανόν να ξεπεράσει τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Γιαννόπουλος: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας πριν από τον καύσωνα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Παρασκευή και Σάββατο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, που θα ρίξουν λίγο ακόμα τη θερμοκρασία στα ανατολικά, ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η Κυριακή θα είναι μια καλοκαιρινή ημέρα με αίθριο ουρανό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει λίγο τοπικά στα ηπειρωτικά και θα φτάσει μέχρι και τους 36 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο, ενώ από την Τρίτη και μετά θα βρισκόμαστε σε τροχιά καύσωνα, του πρώτου για φέτος, και από τους πιο πρώιμους των τελευταίων 20 χρόνων.

Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από την Τρίτη και μετά θα ξεπερνά τους 38 βαθμούς. Με τα πρώτα στοιχεία, η διάρκεια του θερμού αυτού επεισοδίου θα ξεπεράσει τις τρεις ημέρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1soc2jhinbd)

Αρνιακός: Κύμα ζέστης θα φέρει θερμοκρασίες άνω των 40 °C

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1, Τάσο Αρνιακό, η θερμοκρασία από σήμερα μέχρι και το Σάββατο -με τη βοήθεια και των βοριάδων- αναμένεται να πέσει μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου, δίνοντας μια αίσθηση ανακούφισης, διότι από την Κυριακή και στη συνέχεια ο καύσωνας θα είναι «προ των πυλών» και ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Οι περιοχές που θα πλήξει περισσότερο η ζέστη θα είναι οι πεδιάδες της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα. Το κύμα ζέστης θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη-Παρασκευή και από το Σαββατοκύριακο το επόμενο θα αρχίσει ο υδράργυρος να υποχωρεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1snybswi9t5)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.