Ελλαδα

Michael Mosley: Κορυφώνεται η αγωνία για τον δημοσιογράφο του BBC

Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τίποτε, προβληματίζει τις αρχές

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Michael Mosley: Κορυφώνεται η αγωνία για τον δημοσιογράφο του BBC

Δεκάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές παλεύουν με τον χρόνο ώστε να βρουν τον 67χρονο αγνοούμενο Βρετανό δημοσιογράφο Michael Mosley στη Σύμη. Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής που οδηγεί από την παραλία του Αγίου Νικολάου μέχρι την χώρα έχει ερευνηθεί, μιας και το νησί δεν διαθέτει μεγάλες ρεματιές και γκρεμούς. Ωστόσο, ο γνωστός δημοσιογράφος της βρετανικής τηλεόρασης, παραμένει άφαντος.

Michael Mosley: Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, τα ίχνη του χάθηκαν όταν αποφάσισε να επιστρέψει μόνος του, πεζός, χωρίς το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι όπου παραθερίζει με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι. Πρόκειται για μια απόσταση λίγο μεγαλύτερη από 3 χιλιόμετρα, με τα ίχνη του 67χρονου να χάνονται.

Αν και από αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας η σύζυγος του Michael Mosley ενημέρωσε τις αρχές και ξεκίνησαν οι έρευνες, μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί τίποτε που να αποδεικνύει την παρουσία του δημοσιογράφου στον χωματόδρομο τον οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος αναμένεται να συμμετάσχει στις έρευνες, μαζί με στελέχη της ΕΜΑΚ οι οποίοι μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς του νησιού ήδη «χτενίζουν» το νησί. Έρευνες όμως πραγματοποιούνται και από θαλάσσης, αφού κανείς δεν γνωρίζει μήπως αποφάσισε να αλλάξει δρόμο και να κινηθεί παραθαλάσσια.

Με drone εθελοντές έχουν ελέγξει ένα μεγάλο μέρος του δύσβατου κομματιού της διαδρομής που φέρεται να ακολούθησε ο 67χρονος Michael Mosley, χωρίς όμως και αυτοί να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο.

Πιθανότατα, κάπου παραπάτησε και έπεσε, εκτιμούν οι επικεφαλής των ερευνών. Η Σύμη δεν έχει ιδιαίτερα υψηλό ορεινό όγκο, ούτε δύσκολες χαράδρες σε σχέση με άλλα νησιά του Αιγαίου. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει βρεθεί τίποτε, προβληματίζει τις αρχές.

Οι έρευνες για τον Michael Mosley θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά θα σταματήσουν μετά τα μεσάνυχτα και θα ξεκινήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Τις έρευνες παρακολουθεί στενά η Βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας, καθώς ο δημοσιογράφος, είναι ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στη χώρα του και θεωρείται πρωτοπόρος σε πολλά από τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.