Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Μάχη με διάσπαρτες εστίες

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις (φωτ. αρχείου) © ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ EUROKINISSI

Φωτιά στην Εύβοια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλμυροπόταμος του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει το μεγάλο μέτωπο.

Σηκώθηκαν αεροπλάνα και ελικόπτερο στη φωτιά στην Εύβοια

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.15 σε ρεματιά, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των δυνάμεων, καθώς υπάρχει μόνο ένας δρόμος πρόσβασης. Η φωτιά στην Εύβοια καίει χαμηλή βλάστηση και στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 56 πυροσβεστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα ενώ από αέρος κινητοποιήθηκαν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Αλμυροποτάμου καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Αλμυροπόταμος Ευβοίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Βίντεο από την φωτιά στην Εύβοια:

Φωτιά στην Εύβοια: Στη μάχη και ελικόπτερο - Εικόνες και βίντεο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.