Ελλαδα

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον παρουσιαστή του BBC που χάθηκε στην Σύμη

Βρισκόταν στο νησί μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμενικό
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI

Michael Mosley: Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες στην Σύμη

Δίχως αποτέλεσμα συνεχίζονται εως και αυτή την ώρα οι έρευνες αστυνομικών και πυροσβεστών της Σύμης, καθώς και στελεχών της ΕΜΑΚ και εθελοντικών οργανώσεων προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του 67χρονου Βρετανού δημοσιογράφου Michael Mosley. Από τις δέκα σήμερα το πρωί, δεκάδες ένστολοι αλλά και εθελοντές συμμετέχουν στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του 67χρονου ο οποίος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Βρισκόταν στο νησί μαζί με τη σύζυγο του και ένα φιλικό τους ζευγάρι όπου παραθέριζαν. Σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του, ο Michael Mosley αποφάσισε να επιστρέψει στο σπίτι πεζός, χρησιμοποιώντας έναν χωματόδρομο, καθώς όπως ανέφερε, ήθελε να κάνει μια βόλτα στο όμορφο νησί. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, ενώ δυστυχώς, το κινητό του τηλέφωνο το άφησε στη γυναίκα του.

Η δήλωση εξαφάνισης έγινε σήμερα το πρωί και επίσης η σύζυγος του αγνοούμενου, ενημέρωσε και την Βρετανική πρεσβεία στη χώρα μας, η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις έρευνες. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο εύρημα που να τους οδηγήσει στον 67χρονο γνωστό δημοσιογράφο.

Το νησί, στο σημείο όπου φέρεται να έχει κινηθεί ο αγνοούμενος Michael Mosley, έχει κάποια μικρά φαράγγια, κυρίως πυκνή αλλά χαμηλή βλάστηση. Το ενδεχόμενο του ατυχήματος δεν αποκλείεται, να γλίστρησε δηλαδή, αφού σε κάποια σημεία του μονοπατιού, ο δρόμος στενεύει.

Στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές και με drone προσπαθώντας να δώσουν εικόνα στα σωστικά συνεργεία από απόμερα σημεία. Δυνάμεις από τη Ρόδο έχουν βρεθεί στο νησί ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των σωστικών συνεργείων να αυξηθεί, προκειμένου να εντοπιστεί το γρηγορότερο δυνατόν ο 67χρονος δημοσιογράφος.

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΜΑΚ, το πρώτο 24ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, ειδικά εάν ο Michael Mosley έχει τραυματιστεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.