Ελλαδα

Navigating Excellence: Η Navarone S.A. στην πρωτοπορία της ναυτιλιακής διαχείρισης

Χαράζει τη δική της πορεία ως μία από τις παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 919
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κοιτώντας προς το μέλλον, η Navarone S.A. παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για αριστεία, καινοτομία και βιωσιμότητα

Έχοντας ως κληρονομιά ένα λαμπρό παρελθόν που ξεπερνάει τον μισό αιώνα, η Navarone S.A. χαράζει τη δική της πορεία ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλοίων και επάξια συμπεριλαμβάνεται στις παγκόσμιες ναυτιλιακές δυνάμεις. Σταθερά δεσμευμένη στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και παρέχοντας κορυφαίες υπηρεσίες στους πελάτες της, έχει κερδίσει τη φήμη της πρωτοπόρου.

Μεταφορά εμπορευμάτων σε όλον τον κόσμο
Η Navarone S.A. διαχειρίζεται έναν στόλο 27 πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου που διακινούν απρόσκοπτα φορτία στα λιμάνια όλων των ηπείρων. Παράλληλα, ειδικεύεται στο ice navigation μεταφέροντας εμπορεύματα στις Μεγάλες Λίμνες και στον ποταμό του Αγίου Λαυρεντίου της Βόρειας Αμερικής, χωρίς όμως να περιορίζεται εκεί. Άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του στόλου της είναι ice - class built.ΝΟ στόλος της Navarone S.A. είναι πλήρως εφοδιασμένος με όλα τα εξειδικευμένα συστήματα και τον εξοπλισμό, ενώ τα πληρώματά της διαθέτουν τις γνώσεις ώστε να εκτελούν με επιτυχία εξαιρετικά απαιτητικά ταξίδια, σε περιοχές όπως οι παγωμένες λίμνες του Καναδά και η Βαλτική Θάλασσα.

Ασφάλεια και βιωσιμότητα
Η Navarone S.A. προσεγγίζει με σεβασμό τα θαλάσσια οικοσυστήματα, καθώς έχει αγκαλιάσει την ανάγκη για περιβαλλοντικά βιώσιμες πρακτικές, ενσωματώνοντας φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και πρωτοβουλίες στις δραστηριότητές της, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα. Η αφοσίωσή της στην ασφάλεια και τη βιωσιμότητα έχει αναγνωριστεί με την ανώτερη πιστοποίηση, για τη λειτουργική αριστεία και τη συμμόρφωση με τα υψηλότερα πρότυπα της βιομηχανίας των dry bulk carriers, το διακριτικό σήμα DryBMS από τη RightShip.

Navarone S.A.: Διαχειρίζεται έναν στόλο 27 πλοίων μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου

Δράση για την κλιματική αλλαγή και διαχείριση πόρων
Η δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη ναυτιλία βρίσκεται στον πυρήνα των λειτουργιών της. Για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα έχει εφαρμοστεί ένας σχεδιασμός, που συμμορφώνεται πλήρως με τη στρατηγική του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO). Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης ενέργειας και πόρων. Κεντρικό στοιχείο των περιβαλλοντικών της πρωτοβουλιών είναι η αυστηρή στρατηγική στη διαχείριση της ενέργειας. Εστιάζοντας τόσο στα καύσιμα όσο και στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχει πραγματοποιήσει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε όλες τις λειτουργίες της.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο
Για τη Navarone S.A. η ποιοτική και αποτελεσματική διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων αποτελεί κύριο παράγοντα για την ευημερία και την ανάπτυξη. Με προσεκτική επιλογή, εκπαίδευση και υποστήριξη, αλλά και ευκαιρίες σταδιοδρομίας για νέους επαγγελματίες, η εταιρεία δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτυχθούν και να συνεισφέρουν στην κοινή επιτυχία.

Η Navarone S.A. δηλώνει περήφανη για την εταιρική της κουλτούρα, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στην ψυχική υγεία και το well being των εργαζομένων της, επενδύοντας σε εξειδικευμένα προγράμματα επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης των εργαζομένων και προσφέροντας in-house συμβουλευτική. Επιπρόσθετα, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και ενεργή στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιδιώκοντας να συμβάλλει θετικά στην κοινωνία και στο περιβάλλον μέσα από πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους
Έτσι, στον διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο της ναυτιλίας, η Navarone S.A. είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προκύπτουν, προωθώντας ένα φωτεινότερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Με έμφαση στην καινοτομία, την αειφορία και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την οικολογική συνείδηση.