Ελλαδα

Ionic: Μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανθεκτικότητα

Η προληπτική επιδίωξη βιώσιμων μεθόδων από την Ionic αποτελεί θεμελιώδες μέρος των αξιών και του οράματος της εταιρείας μας

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 919
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ionic
Ionic: Μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανθεκτικότητα

Ionic: H εταιρική κουλτούρα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία στοχάζεται στο θέμα της εποχής, την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ionic διαχειρίζεται έναν σύγχρονο στόλο που αποτελείται από δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία γενικού και χύδην φορτίου. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Δημήτριος Φραγκίσκος Σαρακάκης, μιλάει στην Athens Voice για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας και τάσσεται υπέρ της προληπτικής υιοθέτησης «πράσινων» λύσεων, αποκαλύπτει πώς καλλιεργείται η εταιρική κουλτούρα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και στοχάζεται στο μεγάλο θέμα της εποχής: την Τεχνητή Νοημοσύνη.

H Ionic Bulkers απέσπασε το βραβείο της Lloyd’s List «Greek Dry Cargo Company of the Year» για το 2022. Τι σημαίνει για εσάς αυτή η βράβευση μια δεκαετία μετά τη σύσταση της εταιρείας και τι δεσμεύσεις δημιουργεί;
Αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία. Αντανακλά την αφοσίωσή μας στην αριστεία, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των πελατών στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κλάδο της ναυτιλίας. Η Ionic είναι υπερήφανη που αναγνωρίστηκε ως ηγέτης στον τομέα μεταφοράς χύδην φορτίου, καθώς επικυρώνει τις προσπάθειές μας και μας ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές μας, ενισχύοντας τη φήμη μας στον κλάδο. Λειτουργεί ως απόδειξη για όλους τους συναδέλφους μας, στη στεριά όσο και στη θάλασσα, για τη σκληρή δουλειά, την τεχνογνωσία και τη δέσμευσή τους στη διατήρηση υψηλών προτύπων εξυπηρέτησης και ασφάλειας. Το βραβείο αυτό μας παρακινεί να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.

Ionic: Ένας σύγχρονος στόλος από δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας

Ο στόλος σας αποτελείται από φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια. Θα επενδύατε σε διαφορετικούς τύπους, πραγματοποιώντας άνοιγμα σε νέες αγορές ή θα συνεχίσετε εκεί που ήδη δραστηριοποιείστε;
Η Ionic πίστευε πάντα στη διαχείριση διαφορετικών τύπων πλοίων. Δεδομένου του γεγονότος ότι η Ionic κατά κύριο λόγο δεν αναθέτει σε τρίτους καμία τεχνική ή εμπορική διαχείριση των πλοίων της, οι δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ανάμιξη σε νέους τομείς διασφαλίζουν ότι κάποιος διαθέτει την τεχνογνωσία εντός του οργανισμού και βασίζεται σε αυτήν. Με την εμπλοκή της Ionic σε διαφορετικούς τομείς και διαφορετικούς τύπους πλοίων, πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να πλοηγηθούμε καλύτερα στην παγκόσμια αγορά, διασφαλίζοντας μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανθεκτικότητα για τον όμιλό μας.

Εφαρμόσατε πρόσφατα μία καινοτόμο λύση επιστρώσεων κύτους σε δεξαμενόπλοιό σας ενισχύοντας την απόδοση του πλοίου και συμβάλλοντας στην προστασία των θαλασσών. Ποιες άλλες τέτοιες καινοτομίες σκοπεύετε να υιοθετήσετε;
Η Ionic ήταν μία από τις πρώτες ναυτιλιακές που χρησιμοποίησε μεθόδους φιλικές προς τις θάλασσες υιοθετώντας νέες λύσεις πράσινης επίστρωσης μηδενικού αντίκτυπου, τεχνολογίες που βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση των πλοίων. Αυτή η επαναστατική τεχνολογία επίστρωσης αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ionic για υψηλότερα πρότυπα απόδοσης και βιωσιμότητας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα με έμφαση σε καινοτόμα νέα προϊόντα. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση δεν απελευθερώνει χημικές ουσίες ή άλλους ρύπους, ενώ χάρη στην εξαιρετική ομαλότητα του κύτους μειώνεται η αντίσταση που αυξάνει την απόδοση του καυσίμου και έτσι μειώνονται οι εκπομπές άνθρακα.

Η προληπτική επιδίωξη βιώσιμων μεθόδων από την Ionic αποτελεί θεμελιώδες μέρος των αξιών και του οράματος της εταιρείας μας. Ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές μας, όχι μόνο συμβάλλουμε σε έναν πιο υγιή πλανήτη, αλλά διασφαλίζουμε τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και ανθεκτικότητά μας σε έναν κόσμο που αλλάζει ταχέως. Η δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα είναι win win, ωφελεί εμάς, το περιβάλλον, τους πελάτες μας και την ευρύτερη κοινότητα.

Δημήτριος Φραγκίσκος και Σπύρος Ν. Βλασσόπουλος
Από αριστερά: Δημήτριος Φραγκίσκος Σαρακάκης, CEO IONIC και Σπύρος Ν. Βλασσόπουλος, Managing Director IONIC

Με ποιους τρόπους η Τεχνητή Νοημοσύνη διαμορφώνει τη ναυτιλία και ποια η στάση της Ionic απέναντί της;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει βαθύ αντίκτυπο και μεταμορφώνει τη ναυτιλιακή βιομηχανία ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Έχοντας τη δυνατότητα χρήσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο η Τεχνητή Νοημοσύνη καθορίζει τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές παγκοσμίως. Μπορεί επίσης να αναλύσει διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση καυσίμου. Τα παραπάνω εργαλεία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, γεγονός που οδηγεί σε εξοικονόμηση κόστους, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μπορεί επίσης να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στην πλοήγηση. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές, κάτι που είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας.

Η Ionic κατανοεί τα οφέλη από τη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης και έχει ήδη επενδύσει σε λογισμικά που βοηθούν στη λειτουργική απόδοση, την ασφάλεια πλοήγησης και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Τέτοια εργαλεία βοηθούν τους ναυτικούς μας παρέχοντας εκτενείς πληροφορίες, αν και πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι εργαλεία λήψης αποφάσεων, αλλά μάλλον βοηθήματα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το ανθρώπινο στοιχείο είναι απαραίτητο και το πιο σημαντικό στο πλοίο και η απόφαση πρέπει να ληφθεί με βάση την κριτική σκέψη των ανθρώπων που πηγάζει από τη συναισθηματική νοημοσύνη, την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους.

Με δεδομένες τις δυσκολίες που προκύπτουν από το επάγγελμα, ποιες στρατηγικές ακολουθείτε για την καλλιέργεια της εταιρικής κουλτούρας, την εξέλιξη πληρωμάτων και αξιωματικών και την προσέλκυση νέων στελεχών;
Η Ionic υιοθετεί διάφορες στρατηγικές για την προώθηση της εταιρικής κουλτούρας, την ανάπτυξη και εξέλιξη του πληρώματος και των αξιωματικών και την προσέλκυση νέων ταλέντων. Δημιουργήσαμε το Ionic Manila, το δικό μας γραφείο επάνδρωσης στις Φιλιππίνες, που έχει βελτιώσει σημαντικά κάθε πτυχή που σχετίζεται με τα πληρώματά μας. Αυτό ενισχύει και συμπληρώνει τη μεγάλη συμβολή των Ελλήνων ναυτικών μας, στους οποίους η Ionic δείχνει εδώ και χρόνια απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δίνουμε προτεραιότητα στη συνεχή εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη, διασφαλίζοντας ότι οι ναυτικοί μας είναι εξοπλισμένοι με τις πιο πρόσφατες δεξιότητες και γνώσεις. Τα προγράμματα αυτά συνδέουν έμπειρους αξιωματικούς με νεότερα μέλη του πληρώματος, ενισχύοντας ένα υποστηρικτικό περιβάλλον το οποίο βοηθά την εξέλιξή τους, ενώ το καθιερωμένο πρόγραμμα προώθησης προσφέρει σαφείς ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης, παρακινώντας τους ναυτικούς μας και ενισχύοντας τις δεξιότητές τους. Για να προσελκύσουμε νέα ικανά πληρώματα, προσφέρουμε ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών, παρέχουμε υψηλής ποιότητας internet, υπηρεσίες τηλεϊατρικής παγκόσμιας κλάσης και κάρτες υγείας για την ολοκληρωμένη υγειονομική περίθαλψη για των ναυτικών μας και μελών των οικογενειών τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.