Ελλαδα

Δολοφονία στην Χαλκίδα: Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης

Προηγήθηκε η ομολογία του

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία στην Χαλκίδα: Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης
Δολοφονία στην Χαλκίδα: Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης

Δολοφονία στην Χαλκίδα: Οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα ο δράστης - Προηγήθηκε η ομολογία του

Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο νεαρός άνδρας που κατηγορείται για την δολοφονία της 63χρονης στην Χαλκίδα πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο κατηγορούμενος, ομολόγησε όταν πλέον είδε πως δεν μπορεί να ξεφύγει από τις αρχές, οι οποίες του αποκάλυψαν πως έχουν το αποτύπωμα του στο σημείο όπου βρίσκονταν κρυμμένα τα χρήματα ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό που τον τοποθετηθεί στην περιοχή του εγκλήματος την ώρα της δολοφονίας.

Πρόκειται για τον στενό παιδικό φίλο της κόρης της 63χρονης. Έναν άνθρωπο που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος μάλιστα -όπως υποστηρίζει- είναι εθισμένος στον τζόγο. Τη ληστεία, όπως ομολόγησε ο ίδιος στους αστυνομικούς την αποφάσισε εξαιτίας των χρεών που είχε από τα τυχερά παιχνίδια στα οποία επιδιδόταν καθημερινά.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας από την πρώτη στιγμή είχαν καταλάβει πως ο δράστης της ληστείας μετά φόνου της άτυχης γυναίκας, δεν ήταν άγνωστο πρόσωπο, αλλά κάποιος ο οποίος είχε σχέση με το περιβάλλον του θύματος. Και αυτό διότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης σε πορτοπαράθυρα και μπαλκονόπορτες, ενώ γνώριζε ακριβώς που να ψάξει.

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Τι ομολόγησε ο δράστης 

Όπως ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς το απόγευμα της Δευτέρας, είχε μάθει από την κόρη του θύματος πριν από καιρό πως είχε κρύψει 7.000 ευρώ στο σπίτι της μητέρας της. Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα του είχε αποκαλύψει και που βρισκόταν η κρυψώνα. Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ήδη γνώριζε πως υπάρχει κλειδί για την πόρτα του σπιτιού κρυμμένο σε συγκεκριμένο σημείο, ο καθ’ ομολογίαν δράστης πήρε την απόφαση να κάνει τη ληστεία, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει μέρος των χρεών του αλλά και να μπορέσει να συνεχίσει να τζογάρει.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε, δεν είχε σχεδιάσει να σκοτώσει την 63χρονη. Πίστευε πως δεν θα τον καταλάβαινε. Όμως ξαφνικά, ενώ αναζητούσε τα χρήματα, την είδε μπροστά του. Τον αναγνώρισε. Άρχισε να τον απειλεί πως θα καλέσει την αστυνομία και έβαλε τις φωνές. Τότε, ασυναίσθητα ο ίδιος την έσπρωξε στο κενό, από τον 1ο όροφο. Αφού όμως είδε πως η ίδια δεν πέθανε, με ένα μαχαίρι την «κάρφωσε» πέντε φορές στον αυχένα. Στην συνέχεια, κλείδωσε ξανά την πόρτα, έβαλε το κλειδί στην κρυψώνα και εξαφανίστηκε.

Ο ίδιος πάντως, καθ’ όλη αυτή την περίοδο εμφανιζόταν συμπονετικός στο δράμα της παιδικής του φίλης, της κόρης της 63χρονης. Βρέθηκε τόσο στο σπίτι για να της συμπαρασταθεί, όσο και στην κηδεία της. Μαρτυρίες συγγενικών προσώπων της 63χρονης, αναφέρουν πως ο νεαρός καθ’ ομολογίαν δολοφόνος συμμετείχε σε συζητήσεις για το τι μπορεί να είχε συμβεί, επισημαίνοντας πως κάποια στιγμή θα φανεί η αλήθεια.

Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.