Ελλαδα

«Ήθελα να παίξω τζόγο»: Όσα είπε στην ομολογία του ο δολοφόνος της 63χρονης στη Χαλκίδα

Πώς έφτασαν οι αρχές στον παιδικό φίλο της κόρης του θύματος

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Η ομολογία του 39χρονου για το έγκλημα - Πώς έφτασαν οι αρχές στον παιδικό φίλο της κόρης του θύματος

Κυνικός φέρεται να ήταν στην ομολογία του ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα. Ο παιδικός φίλος της κόρης του θύματος υποστήριξε ότι μετέβη στο σπίτι της γυναίκας για να αρπάξει τα χρήματα που γνώριζε ότι είναι κρυμμένα στο σπίτι, όμως, όταν εκείνη τον αναγνώρισε αποφάσισε να τη σκοτώσει. Ο δολοφόνος είπε ότι ήθελε οπωσδήποτε τα χρήματα για να πάει να παίξει, αφού είναι εθισμένος στον τζόγο. 

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Η ομολογία του 39χρονου και οι κινήσεις του μετά το έγκλημα

«Ήμουν απεγνωσμένος απελπισμένος και ήθελα να παίξω», είπε στους αστυνομικούς ο καθ' ομολογία δολοφόνος και εξήγησε ότι γνώριζε για τα χρήματα, αλλά και το γεγονός ότι η 63χρονη θα είναι μόνη από την κόρη της γυναίκας, η οποία ήταν παιδική του φίλη. Όπως υποστηρίζει μια ημέρα πριν το φονικό είχε συναντηθεί με την κόρη του θύματος, «η οποία είχε πει ότι η μητέρα της θα ήταν μόνη την επόμενη, αφού θα έλειπε η γυναίκα που τη φρόντιζε. Θεωρούσα ότι θα ήταν κατάκοιτη». Ο 39χρονος έφτασε στο σπίτι της 63χρονης και μπήκε με αντικλείδι το οποίο γνώριζε που φυλασσόταν. Όπως περιέγραψε, πανικοβλήθηκε όταν είδε όρθια μπροστά του την 63χρονη μόλις άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και επειδή αυτή φώναζε «βοήθεια», πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τη μαχαίρωσε. «Ήθελα να βρω λεφτά για να παίξω. Είμαι εθισμένος στον τζόγο».

Ο 39χρονος ήταν από τους πρώτους που κάλεσε η κόρη του θύματος όταν έμαθε ότι η μητέρα της βρέθηκε νεκρή, ενώ είχε μεταβεί και στην κηδεία για να συλλυπηθεί τη φίλη του.

Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα την 63χρονη στη Χαλκίδα

Εάν και στην αρχή οι αστυνομικοί είχαν μια πρώτη ενημέρωση από τον ιατροδικαστή πως πιθανόν να πρόκειται για θάνατο από πτώση, λίγες ημέρες αργότερα, και μετά το τέλος της νεκροτομής, διαπιστώθηκε πως το θύμα είχε δεχθεί πέντε μαχαιριές, μια εκ των οποίων αποδείχθηκε ότι ήταν η θανατηφόρα. Από το σπίτι, όπως κατήγγειλε η κόρη του θύματος, «εξαφανίστηκαν» λίγες χιλιάδες ευρώ που η ίδια είχε κρύψει, ώστε να μην τα έχει στο δικό της διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί, μετά την ενημέρωση του ιατροδικαστή άρχισαν να διερευνούν μεθοδικά την υπόθεση, ανασύροντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αλλά και λαμβάνοντας καταθέσεις από όσους είχαν πρόσβαση στο σπίτι. Μεταξύ αυτών και της κόρης του θύματος. Η αστυνομική έρευνα έδειξε πως ο δράστης ή οι δράστες, δεν είχαν παραβιάσει καμία πόρτα, κανένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα του δίπατου κτίσματος. Στην είσοδο του σπιτιού, υπάρχει κρυμμένο το κλειδί της πόρτας, κάτι που προφανώς γνώριζε ο δράστης ή απλά, δολοφόνος και θύμα γνωρίζονταν και η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε απλόχερα την πόρτα του σπιτιού της στον μετέπειτα φονιά της.

Από τις καταθέσεις αλλά και τις αναλύσεις των ευρημάτων, οι αστυνομικοί κατέληξαν πριν από λίγα 24ωρα στον ύποπτο, τον οποίο και κάλεσαν νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Ασφάλειας Χαλκίδας για κατάθεση. Σε βάρος του, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οι αστυνομικοί, του πέρασαν χειροπέδες. Ένα ακόμη άτομο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, καθώς φέρεται να γνώριζε για τις κινήσεις του δράστη, πλην όμως η πλήρης δράση του δεν έχει επιβεβαιωθεί και η έρευνα σε βάρος του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.