Ελλαδα

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης στη Χαλκίδα - Παιδικός φίλος της κόρης του θύματος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Πώς έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία 63χρονης στη Χαλκίδα: Συνελήφθη ο δράστης - Πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον της κόρης της - Τι έδειξε η αστυνομική έρευνα.

Φιλικό πρόσωπο της 63χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στη Χαλκίδα τον περασμένο μήνα, συνελήφθη πριν από λίγο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Φέρεται να είναι ο άνθρωπος που δολοφόνησε την 63χρονη γυναίκα με πέντε μαχαιριές, μέσα στο σπίτι της, σε συνοικία της Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αρχικά είχε φιλικές σχέσεις με την κόρη της 63χρονης και με την πάροδο του χρόνου γνώρισε και τη μητέρα της.

Χαλκίδα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της 63χρονης

Εάν και στην αρχή οι αστυνομικοί είχαν μια πρώτη ενημέρωση από τον ιατροδικαστή πως πιθανόν να πρόκειται για θάνατο από πτώση, λίγες ημέρες αργότερα, και μετά το τέλος της νεκροτομής, διαπιστώθηκε πως το θύμα είχε δεχθεί πέντε μαχαιριές, μια εκ των οποίων αποδείχθηκε ότι ήταν η θανατηφόρα. Από το σπίτι, όπως κατήγγειλε η κόρη του θύματος, «εξαφανίστηκαν» λίγες χιλιάδες ευρώ που η ίδια είχε κρύψει, ώστε να μην τα έχει στο δικό της διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί, μετά την ενημέρωση του ιατροδικαστή άρχισαν να διερευνούν μεθοδικά την υπόθεση, ανασύροντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αλλά και λαμβάνοντας καταθέσεις από όσους είχαν πρόσβαση στο σπίτι. Μεταξύ αυτών και της κόρης του θύματος.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε πως ο δράστης ή οι δράστες, δεν είχαν παραβιάσει καμία πόρτα, κανένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα του δίπατου κτίσματος. Στην είσοδο του σπιτιού, υπάρχει κρυμμένο το κλειδί της πόρτας, κάτι που προφανώς γνώριζε ο δράστης ή απλά, δολοφόνος και θύμα γνωρίζονταν και η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε απλόχερα την πόρτα του σπιτιού της στον μετέπειτα φονιά της.

Από τις καταθέσεις αλλά και τις αναλύσεις των ευρημάτων, οι αστυνομικοί κατέληξαν πριν από λίγα 24ωρα στον ύποπτο, τον οποίο και κάλεσαν νωρίτερα σήμερα στα γραφεία της Ασφάλειας Χαλκίδας για κατάθεση.

Σε βάρος του, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και οι αστυνομικοί, του πέρασαν χειροπέδες. Ένα ακόμη άτομο, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών, καθώς φέρεται να γνώριζε για τις κινήσεις του δράστη, πλην όμως η πλήρης δράση του δεν έχει επιβεβαιωθεί και η έρευνα σε βάρος του βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο δράστης, αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Χαλκίδας με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία.