Ελλαδα

Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Μόλις 20 ετών το θύμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη: Νεκρός 20χρονος - Τρεις τραυματίες

Ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (31.5).

Το τροχαίο δυστύχημα καταγράφηκε στο 1o χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ξάνθης-Καβάλας, όταν το ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πινακίδα τιμών πρατήριου καυσίμων.

Από την εκτροπή τραυματίστηκε θανάσιμα ο 20χρονος επιβάτης, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση κλιμακίου της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν ο οδηγός και ακόμη δύο επιβάτες. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ξάνθης με σταθμούς του ΕΚΑΒ. Την προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Ξάνθη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα 20χρονο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρονται τα εξής: «Την 1-6-2024 και ώρα 00.02΄, στο 1ο χλμ της Εθνικής οδού Ξάνθης – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο 20χρονοι ημεδαποί και ένας 22χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (πινακίδα τιμών πρατήριου καυσίμων), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός 20χρονου επιβάτη και τον τραυματισμό του οδηγού και των άλλων δύο επιβατών. Οι τραυματίες απεγκλωβίστηκαν από το όχημα από σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης με σταθμούς του ΕΚΑΒ. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης».

Στη δική του ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει: «Με τη χρήση διασωστικής σειράς, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός τεσσάρων τραυματισμένων ανδρών από ΕΙΧ οχήματα και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου, στο 1ο χλμ. της Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας στην Ξάνθη. Επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα».