Ελλαδα

Η Κατερίνα Κυριάκη δίνει στα 66 της χρόνια Πανελλήνιες - Είχε αναγκαστεί να αφήσει το σχολείο

«Έπιασα στα χέρια μου σχολικό βιβλίο μετά από 40 χρόνια» - Σε ποια σχολή στοχεύει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πανελλήνιες 2024: Η Κατερίνα Κυριάκη δίνει εξετάσεις στα 66 της χρόνια - Τι λέει για την απόφασή της

Η Κατερίνα Κυριάκη βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (31.5) μαζί με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους της στο εξεταστικό κέντρο, έτοιμη να δώσει Πανελλήνιες για πρώτη φορά στα 66 της χρόνια. Η κ. Κυριάκη είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο και τώρα - έχοντας παιδιά και εγγόνια - πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στις τάξεις και να δώσει εξετάσεις έχοντας ως στόχο τα Παιδαγωγικά. 

Πανελλήνιες 2024: Η 66χρονη Κατερίνα Κυριάκη έδωσε για πρώτη φορά εξετάσεις

Η κ. Κατερίνα μίλησε στον Ant1: «ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, ένα ταξίδι γνώσης. Κάνω διάλειμμα δέκα ημέρες και εύχομαι να πάρω το επόμενο τρένο. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, γιατί έπρεπε να πάρω πολλές γνώσεις για να φτάσω μέχρι εδώ. Είχα συμπαράσταση από τα παιδιά μου, τα αδέλφια μου, την εγγονή μου, τους ανθρώπους που με αγαπάνε...» Η ίδια ευχαρίστησε δημόσια τη γυναίκα του αδελφού της που «με έβαλε σε αυτό το ταξίδι, το οποίο απόλαυσα». Η 66χρονη υποψήφια των Πανελληνίων δεν έκρυψε την αγωνία της. 

«Η γυναίκα του αδελφού μου, που είναι καθηγήτρια, είδε αν μπορώ στα μαθηματικά και όταν διαπίστωσε ότι τα καταφέρνω μου είπε ότι μπορώ τα πάντα. Έτσι ξεκίνησα αυτό το ταξίδι», είπε η υποψήφια και μίλησε για τους υπέροχους καθηγητές της, χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή της πριν μπει στην αίθουσα και εξεταστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.