Ελλαδα

Κοντά στους δράστες της επίθεσης κατά εθελοντών στην Πάρνηθα η ΕΛ.ΑΣ.

Έρευνα για το κίνητρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ξυλοδαρμός εθελοντών στην Πάρνηθα: Κοντά στα ίχνη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ. - Έρευνα για το κίνητρο

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης που δέχθηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα το προηγούμενο Σάββατο. Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στα ίχνη τους, έχοντας χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησαν. 

​Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στα ίχνη των νεαρών, οι οποίοι φέρεται να ήταν αυτοί οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν άγρια και μαχαίρωσαν έναν εξ αυτών. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες να γίνουν συλλήψεις. Επιπλέον, η πορεία των δραστών έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων. Οι δράστες που μετά την επίθεση διέφυγαν με τα οχήματά τους φέρονται να είναι από την περιοχή του Μενιδίου. Οι Αρχές, εκτός από τον εντοπισμό των υπόπτων, αναζητούν και το κίνητρο της επίθεσης. 

Επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Πώς περιγράφουν τα θύματα όσα έγιναν

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, μία ομάδα 7 ατόμων στράφηκε εναντίον τους ψάχνοντας αφορμή για καυγά. Η ομάδα των τεσσάρων εθελοντών καθάριζε τμήμα της δυτικής Πάρνηθας. Δύο από τους εθελοντές βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην Κρύα Πηγή και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν, όταν περί τη 01:30 η ομάδα των επτά ατόμων έφτασε στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και άρχισα να ενοχλεί τους εθελοντές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι άρχισαν να τους ρωτούν γιατί βρίσκονται εκεί, αν είναι αναρχικοί, αλλά και τι ομάδα είναι. Οι εθελοντές απάντησαν ότι δεν ασχολούνται με ομάδες, αλλά βρίσκονται στην Πάρνηθα για να καθαρίζουν, δείχνοντας τις σακούλες με τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρώσει. Οι δράστες απάντησαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και έφυγαν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψαν στο σημείο και άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές τους δύο εθελοντές. Ο ένας εκ των οποίων κατάφερε να φύγει από το σημείο και να ζητήσει τη βοήθεια των άλλων δύο της δράσης καθαρισμού. Οι δράστες μαχαίρωσαν σε τρία σημεία τον εθελοντή, ενώ του είχαν σπάσει και τη μύτη. 

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο, μίλησε στον ΣΚΑΪ: «Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» και πρόσθεσε ότι κατάφερε να σώσει τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής που τραυματίστηκε πιο σοβαρά.