Ελλαδα

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν

Αποπνικτική αναμένεται η ατμόσφαιρα την επόμενη εβδομάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αφρικανική σκόνη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, επιστρέφει - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα την επόμενη εβδομάδα

Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη με το θερμόμετρο στη χώρα να ανεβαίνει μέσα στις επόμενες ημέρες και με τους μετεωρολόγους να μιλούν για υψηλές θερμοκρασίες.

Αφρικανική σκόνη: Επανέρχεται σύμφωνα με την πρόγνωση Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμή μάζα από την Αφρική θα φέρει σκόνη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, χωρίς όμως οι συγκεντρώσεις της να είναι επικίνδυνες. Θα επηρεαστούν κυρίως οι περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Θερμότερες θα είναι οι μέρες από το Σάββατο και κυρίως από την Κυριακή και μετά, καθώς ο υδράργυρο θα φτάσει κοντά στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αποκλείεται και σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βοιωτία, να φτάσει και τους 37 βαθμούς.

Η ζέστη αυτή θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ στην συνέχεια θα πάμε σε πιο άστατες καιρικές συνθήκες.

«Μην βιαζόμαστε για την ζέστη», προειδοποιεί ο Θοδωρής Κολυδάς

Για ακόμη μια φορά έντονες οι διαφωνίες των ειδικών σχετικά με τις προβλέψεις για τον καιρό τις επόμενες μέρες.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, επισήμανε μια διαφορετική παράμετρο χωρίς πάντως να αμφισβητήσει ότι έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ....

Πολλοί τρέχουν να προλάβουν να μας ενημερώσουν για το ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα την ερχόμενη εβδομάδα. Ίσως όμως πάνω στη βιασύνη τους ξεχνούν να παρατηρήσουν ότι ήδη από την Κυριακή υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των μοντέλων, καθιστώντας αρκετά επισφαλείς τις προγνώσεις .

Η ζέστη βέβαια έρχεται και αυτό διακρίνεται από την μεταβολή των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa.

Στο βίντεο η μεταβολή της θερμοκρασίας στα 850hPa καθώς και οι δύο χάρτες με τις μεγάλες αποκλίσεις θερμοκρασιών μεταξύ τους (ECMWF-GFS)».