Ελλαδα

Από το εξωτερικό τα μαζικά απειλητικά email για βόμβες σε σχολεία - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Έρευνα διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Εκκενώθηκαν τα κτίρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από το εξωτερικό.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τα μαζικά απειλητικά email σε σχολεία της Αττικής © Menelaos Myrillas/SOOC

Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία: Έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ - Το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από το εξωτερικό.

Συναγερμός στις Αρχές προκλήθηκε από το μπαράζ απειλητικών email, τα οποία έχουν σταλεί σε τουλάχιστον 35 δημοτικά σχολεία της Αττικής για τοποθέτηση βόμβας σήμερα το πρωί.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα μαζικά email που εστάλησαν σήμερα το πρωί σε μεγάλο αριθμό σχολείων της Αττικής, όπου περιέχεται πανομοιότυπο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως έχουν τοποθετηθεί βόμβες.

Από την ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι το μήνυμα προέρχεται από χώρα του εξωτερικού με σκοπό τη δημιουργία αναστάτωσης, ενώ επισημαίνεται πως ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Απειλητικά email σε σχολεία - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα μαζικά απειλητικά email σε σχολεία της Αττικής:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτόν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Εκτιμήσεις πως πρόκειται για φάρσα

Οι αστυνομικοί θεωρούν ως πρόκειται για φάρσα, ειδικά σε μία μέρα όπου η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Νωρίτερα η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες πίσω από το περιστατικό φέρεται να κρύβεται Ρώσος φαρσέρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1lwf1guir1l)

Ωστόσο τα κτίρια εκκενώνονται μέχρι να γίνει ο σχετικός έλεγχος.

Ήδη διενεργείται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και έλεγχοι από την ομάδα ΔΙΑΣ και την Άμεση Δράση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.