Ελλαδα

Η δολιοφθορά στον σέρβερ του ΕΚΠΑ έγινε από ένα ρακούν

Με λίγα λόγια, το πόρισμα της ΕΔΕ βγάζει λάδι τους πάντες

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολιοφθορά στον σέρβερ του ΕΚΠΑ έγινε από ένα ρακούν

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τον σέρβερ του ΕΚΠΑ και άλλη μία ΕΔΕ που κατέληξε στον κάλαθο αχρήστων

Στις 12 Φεβρουαρίου, οι προγραμματισμένες εξ αποστάσεως εξετάσεις στο ΕΚΠΑ δεν έγιναν επειδή κάποιος έριξε τον σέρβερ του πανεπιστημίου. Τότε ως υπεύθυνος καμάρωνε ένας διοικητικός υπάλληλος ο οποίος, όπως δεκάδες άλλοι σαν κι αυτόν, βρήκαν στο δημόσιο πανεπιστήμιο ελεύθερο πεδίο ικανοποίησης των ιδεοληψιών τους και επιβεβαίωσης ενός δεδομένου παλιού όσο και το ελληνικό κράτος: κάθε οργανισμός του δημοσίου υπάρχει για να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες όσων εργάζονται σε αυτόν. Είναι δικός τους και τον κάνουν ό,τι θέλουν,

Τρεις και κάτι μήνες αργότερα μαθαίνουμε ότι η ΕΔΕ που διενεργήθηκε διαπίστωσε ότι κανείς δεν σαμπόταρε κανέναν σέρβερ και ότι «οι υπηρεσίες του δικτύου διακόπηκαν από τον προϊστάμενο του Κέντρου Λειτουργείας και Διαχείρισης Δικτύου προκειμένου να αποφευχθεί βίαιη εισβολή και εκτεταμένος βανδαλισμός του κτιρίου» από τους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν για τις εξ αποστάσεως εξετάσεις. Με λίγα λόγια, το πόρισμα της ΕΔΕ (στην οποία επικεφαλής ήταν ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση αντιπρύτανης) βγάζει λάδι τους πάντες. Πρυτανικές αρχές, διοικητικούς και φοιτητές.

Κάποιος κακόπιστος μπορεί να παρατηρήσει ότι περιέργως τις μέρες που ακολούθησαν το κατέβασμα του σέρβερ κανείς από όσους ακούστηκαν ή εμφανίστηκαν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις δεν έδωσε την εξήγηση στην οποία κατέληξε η ΕΔΕ. «Πώς είναι δυνατόν κανείς να μην ανέφερε ότι ο σέρβερ έκλεισε για να προστατευτεί;» είναι μια εύλογη απορία αλλά μόνο από κάποιον που μπορεί να πάρει τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ και τις ΕΔΕ τους στα σοβαρά. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλώς να διασκεδάζουμε με την αγαστή συνεργασία του καθηγητικού, του συνδικαλιστικού και του μπαχαλακικού κατεστημένου που καταλαβαίνουν πως τα συμφέροντα τους είναι κοινά και εντελώς ξένα με κάθε αλλαγή προς το καλύτερο.

Και ένας καλός τρόπος διασκέδασης είναι να σκεφτούμε πορίσματα που να είναι πιο πειστικά με αυτό της ΕΔΕ που διέταξε ο πρύτανης Σιάσος και διενήργησε ο αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος.

  1. Η πτώση του σέρβερ οφείλεται στην ηλιακή ακτινοβολία ή οποία μετέτρεψε τα κατιόντα ραδιοκύματα σε ανιόντα με αποτέλεσμα η θετική πολικότητα να αναστραφεί πλαγιοτρόπως και να διαρραγεί η συχνοτική απόκριση μετά τους 17 μεγακύκλους στους οποίους συνήθως λειτουργούν τα συστήματα αυτά.
  2. Η πτώση του σέρβερ οφείλεται σε θεϊκή παρέμβαση η οποία έγινε μετά από ομαδική προσευχή των διαμαρτυρόμενων. Εκεί που όλα λειτουργούσαν άψογα ξαφνικά άρχισε να φυσάει αέρας μέσα στο κτίριο, σηκώθηκε σκόνη και μια απόκοσμη φωνή ακούστηκε να λέει «Αμήν αμήν λέγω ημίν το ίντερνετ είναι όργανο του διαβόλου και καταδικασμένες στην αιώνια κόλαση θα είναι οι ψυχές όσων εξετάζονται μέσω αυτού»
  3. Υπεύθυνο είναι ένα ρακούν το οποίο γυρνώντας από το νοσοκομείο από το οποίο εισέπραξε τα φακελάκια (και για τα οποία αδίκως κατηγορούνται οι γιατροί) αποφάσισε, από καθαρή διάθεση για αλητεία και μόνο, να κατεβάσει τον σέρβερ. Στη συνέχεια το ρακούν αποχώρησε για να πάει στην ΔΥΠΑ όπου έκανε απευθείας αναθέσεις με τεχνητή κατάτμηση σε νεοσυσταθείσα εταιρία η οποία δεν είχε αναλάβει καμία άλλη δουλειά στο παρελθόν.
  4. Ένας ιπτάμενος δίσκος σκέπασε τον ουρανό του ΕΚΠΑ και από μέσα ξεπήδησαν κάτι πράσινα ανθρωπάκια τα οποία ήθελαν να μελετήσουν την γήινη τεχνολογία και να δουν την πρόοδο που έχει κάνει. Κάθισαν μόλις 55 κλεπτά και έφυγαν απογοητευμένοι μουρμουρίζοντας «εδώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν στον σοσιαλισμό και το κομμουνισμό»
  5. Ο Μητσοτάκης ντυμένος άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου εισχώρησε στον σέρβερ και τον σαμπόταρε προκειμένου να δυσφημίσει το συνδικαλιστικό φοιτητικό κίνημα και να πλήξει τους αγώνες του.

Και μπράβο του και μπράβο στις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ που μας διασκεδάζουν καθώς προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.