Ελλαδα

Εξιχνιάστηκε έγκλημα προ 17 ετών στην Κρήτη - Συνελήφθη 39χρονος για τη δολοφονία κτηνοτρόφου

Πώς οι αρχές έφτασαν στα «χνάρια» του δράστη για τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Εξιχνιάστηκε έγκλημα προ 17 ετών στην Κρήτη - Συνελήφθη 39χρονος για τη δολοφονία κτηνοτρόφου Εξιχνιάστηκε έγκλημα προ 17 ετών στην Κρήτη - Συνελήφθη 39χρονος για τη δολοφονία κτηνοτρόφου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κρήτη: Εξιχνιάστηκε έγκλημα προ 17 ετών - Πώς οι αρχές έφτασαν στα «χνάρια» του δράστη

Ένα ορφανό αποτύπωμα που εντοπίστηκε το 2007 σε σκηνή εγκλήματος με θύμα έναν 63χρονο κτηνοτρόφο στην Κρήτη, οδήγησε τυχαία τις αρχές στο Ηράκλειο στη σύλληψη του δράστη του φονικού έπειτα από 17 έτη.

Χρειάστηκε να υπάρξει μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία προ ημερών, ώστε ο 39χρονος άνδρας, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία δακτυλοσκόπησης. Μόλις ο κατηγορούμενος πέρασε τα αποτυπώματα του στο σύστημα, ξαφνικά το μηχάνημα εμφάνισε ένδειξη πως ταυτίζεται με αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη, που είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου. Οι αστυνομικοί είναι πεποισμένοι πως έχουν στα χέρια τους τον δολοφόνο του άτυχου κτηνοτρόφου. Ο φερόμενος ως δράστης, την περίοδο της δολοφονίας ήταν μόλις 22 ετών και επί 17 χρόνια, παρέμενε ασύλληπτος.

Το χρονικό του περιστατικού στην Κρήτη

Το αποτρόπαιο φονικό είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη, εξαιτίας της βιαιότητας του δολοφόνου ο οποίος το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2007 εισέβαλε στο σπίτι του 63χρονου κτηνοτρόφου. Σύμφωνα με το πόρισμα της τότε αστυνομικής έρευνας αλλά και της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο δολοφόνος αιφνιδίασε το θύμα του. Τον «βούτηξε» από τα πυκνά μαλλιά του και άρχισε να χτυπά το κεφάλι του στο πάτωμα. Τα χτυπήματα ήταν απανωτά με αποτέλεσμα το κρανίο να υποστεί πολλαπλές κακώσεις. Το μένος όμως του δολοφόνου, δεν σταμάτησε εκεί. Άρπαξε ένα ξύλινο καρεκλοπόδαρο και άρχισε με αυτό να χτυπά ξανά και ξανά και ξανά το κεφάλι του Κώστα Κουνάλη, ο οποίος όπως εκτιμήθηκε από την τότε ιατροδικαστική εξέταση, πιθανότατα είχε ήδη χάσει τη ζωή του. Ωστόσο ο δολοφόνος συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που έσπασε στα δύο το ξύλινο αντικείμενο.

Πριν τη φυγή του, ο δράστης φρόντισε να πάρει μαζί του το ξύλινο όργανο της δολοφονίας, πλην όμως δεν πρόσεξε πως το άλλο μισό, σπασμένο κομμάτι είχε καλυφθεί από το σώμα του άτυχου κτηνοτρόφου. Το αποτύπωμα που άφησε ο δολοφόνος στην πόρτα του σπιτιού, ήταν αυτό που επί 17 χρόνια παρέμενε «ορφανό».

Αυτό που εκτιμούσαν οι αστυνομικοί, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, είναι πως ο δολοφόνος είχε πρωτοφανές μένος. Ήταν ένα ξεκάθαρο έγκλημα μίσους, παρεμφερές με τα εγκλήματος πάθους, όπου ο δολοφόνος εξαιτίας της απύθμενης έχθρας που ένιωθε για το θύμα του, τον δολοφόνησε με τόσο βίαιο τρόπο, ανέφεραν τότε οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες.

Οι αρχές εντόπισαν το δράστη του Κώστα Κουνάλη

Ο 39χρονος σήμερα άνδρας, που συνελήφθη για το φονικό, αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τον 63χρονο Κώστα Κουνάλη, ούτε είχε πάει ποτέ στο σπίτι του. ωστόσο, δεν μπόρεσε σε δικαιολογήσει, το πως βρέθηκε το αποτύπωμα του στην πόρτα του θύματος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο 39χρονος έχει ήδη συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μιας και οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα για το πρωτοφανές, σε αγριότητα, φονικό του 2007.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.