Ελλαδα

Ποινή 6 μηνών με αναστολή στο στέλεχος του «Ρουβίκωνα» που συνελήφθη για απειλές μέσω Διαδικτύου

Μετατράπηκε η αρχική κατηγορία - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρουβίκωνας: Ποινή 6 μηνών με αναστολή στο στέλεχος της οργάνωσης - Μετατράπηκε η αρχική κατηγορία - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Ένοχος για το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις πλημμεληματικου χαρακτήρα, κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο το στέλεχος του «Ρουβίκωνα» που είχε συλληφθεί μετά από αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αστυνομική παρουσία έξω από το ΒΟΞ στα Εξάρχεια .

Η ποινή που επιβλήθηκε στο στέλεχος του «Ρουβίκωνα»είναι φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία που του απαγγέλθηκε αρχικά, η οποία αφορούσε διέγερση σε τρομοκρατική πράξη βάση του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα.

Η απόφαση του δικαστηρίου για μετατροπή της κατηγορίας ελήφθη μετά από ανάλογη εισαγγελική πρόταση. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του δήλωσε αθώος, ενώ ανέφερε πως πρόθεση του για τις ενέργειες του ήταν μόνο να διεκδικήσει «το δίκαιο και τη νομιμότητα». 

Ρουβίκωνας: Η ανάρτηση και η σύλληψη του στελέχους από την αντιτρομοκρατική

Ο νεαρός είχε παρουσιάσει τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σχέδιο- όπως το χαρακτήρισε- «πόλεμος για ένα άχυρο» καλώντας σε άγριες συμπλοκές και αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «όλες οι πρεσβείες και όλα τα σπίτια των πρεσβευτών θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Όλες οι τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι θα γίνουν στόχοι παρέμβασης. Θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις σε σπίτια υπουργών, υπουργεία, κτίρια υψηλού συμβολισμού».