Ελλαδα

«Ήμουν σε άμυνα» υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή στο Κιλκίς

Οι δηλώσεις του πατέρα και της μητέρας του

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κιλκίς: Τι υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος που σκότωσε επίδοξο ληστή - Οι δηλώσεις της μητέρας και του πατέρα του

Ότι βρισκόταν σε άμυνα φέρεται να υποστηρίζει ο κτηνοτρόφος από το Κιλκίς που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε έναν 45χρονο που φέρεται να επιχείρησε μαζί με άλλα τρία άτομα να διαπράξει ληστεία στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη.

Στον 54χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Έγκλημα σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς - Τι δηλώνουν οι γονείς του 54χρονου 

«Κοιμόταν το παιδί μου και πήγαν αυτοί να ληστέψουν. Ούτε τους πείραξε ούτε τον ξέραμε αυτόν τον άνθρωπο. Βγήκε από τη φυλακή και ήρθε να κλείσει το δικό μου το σπίτι», λέει, μιλώντας στο Star, η μητέρα του κτηνοτρόφου από το Κιλκίς, με τον ξάδελφό του να προσθέτει: «Χτύπησαν την πόρτα και του φώναζαν: “Σήκω, ξύπνα, άνοιξε!”. Τσεκουριές έχει η πόρτα και με τον πυροσβεστήρα έσπασαν το τζάμι. Έβαλε ο άλλος το χέρι στην πόρτα, φοβήθηκε το παιδί. Λέει: “Θα με σκοτώσουν”. Πυροβόλησε με κλειστή την πόρτα για εκφοβισμό». 

Ο πατέρας του δράστη υποστηρίζει ότι ο γιος του «δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι». «Άνθρωπος της εκκλησίας. Εγώ θα πεθάνω, δεν ξέρω τι να κάνω… Τη νύχτα πήρε το παιδί, που ήταν στο περιπολικό. Λέει: “Μπαμπά, φεύγω, είμαι με την αστυνομία, έκανα…», λέει. 

Πώς έγινε το έγκλημα στην κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλκίς

Θύμα του εγκλήματος είναι ο πατέρας ενός νεαρού αγοριού, το οποίο μέχρι πρότινος εργαζόταν στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα, όμως, ο 54χρονος ιδιοκτήτης τον έδιωξε όταν διαπίστωσε ότι του είχε κλέψει διάφορα αντικείμενα. Ο νεαρός φαίνεται ότι κανόνισε με τον πατέρα και τους φίλους του να κλέψουν την κτηνοτροφική μονάδα. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας (20.5), έχοντας μαζί τους τσεκούρια και σίδερα, προσπάθησαν να παραβιάσουν τη μονάδα, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον 54χρονο ιδιοκτήτη. Αμέσως, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε μια προειδοποιητική βολή. Σύμφωνα με την κατάθεση του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον δράστη, αλλά να τους «φοβερίσει» για να φύγουν.

Οι τέσσερις ληστές μπήκαν στο αυτοκίνητο τους και προσπάθησαν να διαφύγουν, όμως, έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας, που είχε ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη της μονάδας. Μέσα στο αμάξι, εντοπίστηκε νεκρός ο 45χρονος και μεταφέρθηκε για νεκροτομή, ενώ χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί, τόσο στους τρεις συνεργούς του, όσο και στον 54χρονο ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το έγκλημα στο Κιλκίς

«Συνελήφθη χθες (20 Μαΐου 2024) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, για ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα 2 ενήλικες άνδρες και 2 ανήλικοι, επιβαίνοντας σε όχημα πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα και επιχείρησαν να παραβιάσουν θύρα χώρου της μονάδας, όπου βρισκόταν ο προαναφερόμενος άνδρας.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός ενήλικα άνδρα. Οι τρεις συνεργοί του εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν για απόπειρα ληστείας. Κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγετικού όπλου.  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.