Ελλαδα

Κηφισιά: Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα στο σχολείο που μαθητής καταπλακώθηκε από πόρτα

Η κατάσταση της υγείας του μαθητή - Βίντεο ντοκουμέντο από το σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα στο δημοτικό σχολείο στην Κηφισιά
Κηφισιά: Υπό κατάρρευση σχολική αίθουσα στο σχολείο που μαθητής καταπλακώθηκε από πόρτα © ERT/Glomex

Κηφισιά: Βίντεο ντοκουμέντο τη στιγμή που η πόρτα καταπλάκωσε μαθητή - Η κατάσταση της υγείας του μαθητή 

Ένας 9χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου της Κηφισιάς καταπλακώθηκε από σιδερένια πόρτα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου νοσηλεύεται ελαφρά τραυματίας και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο.

Ο νεαρός υποβλήθηκε στις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς διαμαρτυρόταν ότι υπήρχε κάποιος πόνος στη μέση του. Ωστόσο, οι εξετάσεις που έγιναν βγήκαν αρκετά καλές και θα υποβληθεί και σε νέες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1fk0vvyhpep)

Το χρονικό του περιστατικού στην Κηφισιά

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30 την ώρα που εργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες στο προαύλιο του σχολείου.

Για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε τον εργολάβο του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται αύριο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

«Πριν από ένα μήνα στη σχολική επιτροπή εγκρίθηκε στο να αλλαχτεί η συγκεκριμένη καγκελόπορτα η οποία αποτελούσε απειλή για τα παιδιά, έχει ξαναπέσει, αλλάχτηκε σήμερα εν ώρα μαθήματος δεν ξέρουμε με την άδεια ποιου», τονίζει μέλος ΔΣ ένωσης γονέων Κηφισιάς.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Πηγή: ERT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.