Ελλαδα

Χειροπέδες σε δύο άτομα που έταζαν άδειες οπλοφορίας έναντι αμοιβής

Ο ένας από τους δυο συλληφθέντες είναι πολιτικό προσωπικό που υπηρετούσε στην Αστυνομία

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δύο απατεώνες που έταζαν άδειες οπλοφορίας έναντι αμοιβής
ΕΛΑΣ: Σύλληψη δύο ατόμων που έταζαν άδειες οπλοφορίας έναντι αμοιβής © Nikos Libertas / SOOC

ΕΛΑΣ: Σύλληψη δύο ατόμων που έταζαν άδειες οπλοφορίας έναντι αμοιβής - Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομίας 

Τις επαφές του 42χρονου πολιτικού υπαλλήλου της αστυνομίας ο οποίος έταζε άδειες οπλοφορίας με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά, διερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Μαζί με τον 42χρονο, συνελήφθη και ο 46χρονος συνεργός του, οι οποίοι φαίνεται πως μαζί αναζητούσαν θύματα, στα οποία έταζαν εκτός από άδειες οπλοφορίας και οικόπεδα-φιλέτα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές αφού θα μεσολαβούσαν οι ίδιοι. Γενικότερα ασχολούνταν με πάσης φύσεως παράνομες διεκπεραιώσεις τις οποίες έλεγαν πως μπορούσαν να αναλάβουν.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ δύο απατεώνες - 'Εταζαν άδειες οπλοφορίας έναντι αμοιβής

Η περίπτωση ωστόσο του 42χρονου είναι αυτή που τράβηξε το ενδιαφέρον των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας. Ανήκει στο πολιτικό προσωπικό της αστυνομίας και ο ίδιος, στα θύματα ή τα υποψήφια θύματα του υποστήριζε πως είχε «άκρες» σε υψηλόβαθμα στελέχη του σώματος, τα οποία μπορούσαν να κάνουν ότι τους ζητούσε. Φυσικά, με το αζημίωτο.

Σε ένα από τα θύματα, ο 42χρονος έταξε άδεια οπλοφορίας ζητώντας σχεδόν 2.000 ευρώ για να το τακτοποιήσει. Σε άλλα τρία θύματα, οι δύο απατεώνες υποτίθεται πως θα μεσολαβούσαν για την ανεύρεση φθηνών οικοπέδων αλλά και για θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν καταφέρει να αρπάξουν τουλάχιστον 110.000 ευρώ από τα τέσσερα -εως τώρα- θύματα τους, ενώ ερευνώνται οι κινήσεις και οι διασυνδέσεις τους.

Πώς ξεκίνησαν οι απάτες με τις άδειες οπλοφορίας

Οι απάτες φαίνεται πως ξεκίνησαν το 2022. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούν το ιστορικό των δύο ανδρών, καθώς δεν αποκλείεται τα θύματα να είναι αρκετά περισσότερα από τέσσερα. Για αυτό τον λόγο, θα ζητηθεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία έπεσαν «στα δίχτυα» των δύο κατηγορουμένων.

Στην κατοχή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν μικροποσότητα ναρκωτικών, ένα όπλο κρότου, προσημειωμένα χρήματα τα οποία έδωσε ο ιδιώτης -κατόπιν συνεννόησης με τους αστυνομικούς του τμήματος Εκβιαστών- ώστε να λάβει την άδεια οπλοφορίας καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία έχουν σταλεί για διερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.