Ελλαδα

Κιλκίς: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον κτηνοτρόφο που σκότωσε επίδοξο ληστή

Υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα - Το χρονικό του εγκλήματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κιλκίς: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 54χρονο κτηνοτρόφο - Ενώπιον του ανακριτή θα κληθούν και οι τρεις φερόμενοι συνεργοί του 45χρονου θανόντος.

Για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία διώκεται ο 54χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά τεσσάρων επίδοξων ληστών, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν 45χρονο.

Το φονικό επεισόδιο έγινε χθες το βράδυ στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου στις Μουριές Κιλκίς.

Εις βάρος του κτηνοτρόφου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή Κιλκίς, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Ο ίδιος προανακριτικά φέρεται να απολογήθηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Κιλκίς: Σε απολογία και οι φερόμενοι συνεργοί του 45χρονου

Ενώπιον του ίδιου ανακριτή θα κληθούν να απολογηθούν και οι τρεις φερόμενοι συνεργοί του 45χρονου θανόντος. Πρόκειται για έναν 38χρονο, τον 15χρονο γιο του και τον 16χρονο φίλο του δεύτερου. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατά πληροφορίες την κατηγορία της απόπειρας ληστείας, ενώ παραμένουν κρατούμενοι. Οι ανήλικοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν στον ανακριτή την Πέμπτη και την επομένη ο 38χρονος.

Κιλκίς: Πώς έγινε το έγκλημα στην κτηνοτροφική μονάδα

Θύμα είναι ο πατέρας ενός νεαρού αγοριού, το οποίο μέχρι πρότινος εργαζόταν στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα, όμως, ο 54χρονος ιδιοκτήτης τον έδιωξε όταν διαπίστωσε ότι του είχε κλέψει διάφορα αντικείμενα.

Ο νεαρός φαίνεται ότι κανόνισε με τον πατέρα και τους φίλους του να κλέψουν την κτηνοτροφική μονάδα. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας (20.5), έχοντας μαζί τους τσεκούρια και σίδερα, προσπάθησαν να παραβιάσουν τη μονάδα, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον 54χρονο ιδιοκτήτη.

Αμέσως, πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και έριξε μια προειδοποιητική βολή. Σύμφωνα με την κατάθεση του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον δράστη, αλλά να τους «φοβερίσει» για να φύγουν.