Ελλαδα

Nαυάγιο στην Πύλο: Aθώοι οι 9 κατηγορούμενοι - «Το δικαστήριο είναι αναρμόδιο»

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ναυάγιο στην Πύλο: Το δικαστήριο για τους 9 κατηγορούμενους που βρίσκονταν προφυλακισμένοι

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά των εννέα ατόμων που είχαν κατηγορηθεί για τη λαθραία διακίνηση μεταναστών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, πριν από έναν χρόνο. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδικάσει την υπόθεση, δεδομένου ότι το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα. 

Έναν χρόνο μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά των 9 κατηγορουμένων

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας μεταξύ 21 και 41 ετών, συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το ναυάγιο και έκτοτε παρέμεναν προφυλακισμένοι, με τις κατηγορίες της λαθραίας διακίνησης μεταναστών, της πρόκλησης ναυαγίου και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Οι 9 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε κατηγορία κατά τη διάρκεια στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας. 

Σύμφωνα με το messinialive.gr, στο άκουσμα της απόφασης, το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Ένταση έξω από το Εφετείο Καλαμάτας για το Ναυάγιο στην Πύλο

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ένταση προκλήθηκε νωρίς το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Καλαμάτας. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από ΜΑΤ, και αυτό φαίνεται πως πυροδότησε προς στιγμή ένταση με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας και να συλληφθούν τρεις. Όπως δήλωσε μιλώντας στο MessiniaLive, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας με επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ενώ συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής.