Ελλαδα

Χρυσοχοΐδης: «Αυξάνονται σε 63 τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50 βίαιοι άνδρες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε την αύξηση των γραφείων ενδοοικογενειακής βίας - 50 συλλήψεις βίαιων ανδρών ημερησίως

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛΑΣ. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες 10 ημέρες, μέχρι τέλος του μήνα, θα αυξηθούν σε 63 τα γραφεία για την ενδοοικογενειακή βία.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν 18 τέτοια γραφεία αλλά με την προσθήκη των νέων γραφείων, «σε κάθε νομό θα υπάρχει ένα γραφείο για την ενδοοικογενειακή βία» μαζί με τα safe houses που υπάρχουν τουλάχιστον από ένα σε κάθε νομό.

Χρυσοχοΐδης: «Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία»

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «κάθε βράδυ συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία» και συμπλήρωσε πως «όπως μου είπαν στρατηγοί της ΕΛΑΣ. ευτυχώς έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα, μας εμπιστεύονται και η αστυνομία κάθε βράδυ σώζει ζωές».

Ταυτόχρονα, επεσήμανε την σημασία της λειτουργίας του αριθμού 10201. Σε αυτόν τον αριθμό μπορούν να καλούν γονείς, παιδιά ή οποιοσδήποτε για να ενημερώσει για ένα γεγονός σε εξέλιξη που αφορά νέους ή για παιδιά που είναι παρατημένα.

«Μετά τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων άλλαξαν πάρα πολλά» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και έκανε ειδική αναφορά σε τρία σημεία:

  • Ένα πρωτόκολλο που έχει ο αξιωματικός υπηρεσίας,
  • Ένας 10λογος για το θύμα με τα δικαιώματά του και
  • Η ασφάλεια της γυναίκας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.