Ελλαδα

«Ήμουν έτοιμη να φύγω από τη ζωή»: Γυναίκα αγκαλιάζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή

Η δύσκολη περιπέτεια και η πρώτη συνάντηση με τον άνθρωπο που βρέθηκε συμβατή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αγκαλιά της γυναίκας στον άνδρα έγινε δότης μυελού των οστών
Χίος: Αγκαλιάζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή © politischios.gr

Χίος: Αγκαλιάζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή - H συγκινητική συνάντηση

Τη συγκινητική συνάντηση της Δέσποινας Βουχούρη με τον άνθρωπο που έγινε δότης μυελού των οστών και της έσωσε τη ζωή κατέγραψε η κάμερα του politischios.gr. Ο προπονητής χάντμπολ ταξίδεψε, Σάκης Βαλαβάνης από τη Δράμα, ταξίδεψε μέχρι τη Χίο και δέχθηκε την αγκαλιά της κ. Δέσποινας και της οικογένειάς της. 

Χίος: Αγκαλιάζει τον δότη μυελού των οστών που της έσωσε τη ζωή

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, η περιπέτεια της Δέσποινας Βουχούρη ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια στις 5 Μαρτίου του 2021, όταν εισήχθη στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης. Η γυναίκα διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία (ΟΜΛ), έναν καρκίνο των κυττάρων της λευκής σειράς, που χαρακτηρίζεται από ραγδαία ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων που συσσωρεύονται στον μυελό των οστών και εμποδίζουν την αιμοποίηση. «Είχα 80% κακά κύτταρα στον μυελό των οστών. Ήμουν έτοιμη να "ταξιδέψω". Ήμουν 4,5 μήνες συνεχώς στο Μεταξά με πολύ αγώνα και κόπο. Σήμερα δοξάζω τον Θεό γιατί έφθασα τους 26 μήνες και είμαι ζωντανή ανάμεσά σας, χάρη σε έναν από τους δύο Έλληνες που βρέθηκαν συμβατοί με εμένα αλλά και χάριν τους εξαιρετικούς γιατρούς μου. Εγώ είχα την πιο σπάνια ομάδα ΑΒ+ και βρέθηκαν δύο Έλληνες 100% ιστοσυμβατοί, ο ένας έδωσε αλλά δεν ξέρω ποιος είναι. Έδωσα τα στοιχεία μου και τώρα περιμένω να με ζητήσει εκείνος. Ξέρουμε ότι είναι το νούμερο 198 από το "Όραμα Ελπίδας" και θέλω πολύ να τον γνωρίσω». 

Η άφιξη του δότη ήταν έκπληξη για τη γυναίκα και έγινε ανήμερα των γενεθλίων της. Ο Γιώργος Ξυλάς, ο γιος της, επινόησε το «τέχνασμα» ότι έγινε λάθος στα μπαλόνια και αντί να γράφει τη χρονολογία γέννησης της μητέρας του, έγραφε τη δική του. «Κάθε εμπόδιο είναι σε καλό», είπε ο Γιώργος και συμπλήρωσε: «Για να αποκτήσει κάποιο νόημα αυτός ο αριθμός κόβουμε το "4" και μας μένει ο αριθμός 198. Είναι κάποιος ανάμεσά μας με το Νο 198 από το "Όραμα Ελπίδας";», διερωτήθηκε για να σηκωθεί ο Σάκης Βαλαβάνης. 

«Με αποκαλούν ήρωα είπε, δεν το δέχομαι, ένας απλός άνθρωπος είμαι, που συμμετείχα στην πλέον απλή διαδικασία, χαρίζοντας μια ζωή», είπε συγκινημένος ο κ. Βαλαβάνης και βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά της Δέσποινας Βουχούρη, η οποία του χάρισε τον χρυσό Ταξιάρχη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.