Ελλαδα

Για ενδοοικογενειακή βία θα δικαζόταν αύριο ο 50χρονος που αναζητείται για τη δολοφονία της 40χρονης στο Μενίδι

Οι καταγγελίες του θύματος για τον εν διαστάσει σύζυγό της

Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία - Αναζητείται ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης

Μόλις ένα 24ωρο προτού δικαστεί για ενδοοικογενειακή βία ο 50χρονος εν διαστάσει σύντροφος της 40χρονης, φέρεται να την οδήγησε στο θάνατο με μαρτυρικό τρόπο. Της κάρφωσε ένα μαχαίρι στην κοιλιά και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη σε δρόμο στο Μενίδι, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει τη ζωή της.

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Στις 7 Μαΐου, οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση από την 40χρονη για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και μετέβησαν στο σπίτι τους. Από εκεί, παρέλαβαν τόσο την ίδια, όσο και τον σύντροφο της, τους οποίους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Αχαρνών, στο αρμόδιο γραφείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Σε βάρος του 50χρονου η γυναίκα, υπέβαλε έγκληση με αποτέλεσμα να σχηματισθεί δικογραφία για για παράβαση του Ν.3500/06 «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με τα άρθρα 308 Π.Κ. «Απλή Σωματική Βλάβη» και 333 Π.Κ. «Απειλή» και άρθρου 361 Π.Κ. «Εξύβριση». Την ίδια ημέρα, ο 50χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για αύριο, Παρασκευή, 17 Μαίου, αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που το ζευγάρι έφτανε στα αστυνομικά γραφεία. Ο αναζητούμενος, για τη δολοφονία της συντρόφου του, είχε συλληφθεί εκ νέου το 2013 και το 2022, έπειτα από εγκλήσεις για ενδοοικογενειακή βία. Ομοίως, και στις δύο περιπτώσεις, ο κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, είχε οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος, πάλι με τακτικές δικάσιμους.

Η 40χρονη δεν πίστευε ότι κινδύνευε από τον 50χρονο

Κατά την τελευταία καταγγελία της 40χρονης, την περασμένη εβδομάδα, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν για τη δυνατότητα εγκατάστασης της ειδικής εφαρμογής στο κινητό της τηλέφωνο, «panic button» αλλά και τη μεταφορά της σε ένα από τα «ασφαλή σπίτια» (safe houses), κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Η 40χρονη δεν πίστευε πως κινδύνευε από τον 50χρονο.