Ελλαδα

Πλήθος κόσμου στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Δείτε είκονες

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ομιλία Έντι Ράμα στο Γαλάτσι: Πλήθος κόσμου - Δρακόντεια μέτρα

Πλήθος κόσμου φτάνει στο Γαλάτσι από το πρωί για την ομιλία που απευθύνει ο Έντι Ράμα στο Γαλάτσι. Ο Αλβανός πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε λίγη ώρα σε ομογενείς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. 

Ομιλία Έντι Ράμα στο Γαλάτσι: Πλήθος κόσμου - Δρακόντεια μέτρα

Ήδη στη σελίδα του Έντι Ράμα στο Facebook έχουν δημοσιευτεί βίντεο από το εσωτερικό του Κλειστού Γυμναστηρίου Γαλατσίου, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας. 

Ο Έντι Ράμα θα απευθυνθεί σε πολίτες από την Αλβανία στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Άνδρας με μπλούζα που έχει τη φωτογραφία του Έντι Ράμα και μήνυμα στα αλβανικά προσέρχεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Έντι Ράμα μίλησε στην «Καθημερινή της Κυριακής» και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Κυριάκος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είναι ένας φίλος που σέβομαι πολύ». Ακόμη, σημείωσε ότι είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που περισσότερο από κάθε προκάτοχό του, με το οποίο έχει συνεργαστεί, ενδιαφέρεται ειλικρινά για την ενίσχυση των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Επιπλέον, αναφέρει ότι το σχέδιο για την ομιλία του στην Αθήνα δεν περιλαμβάνει τίποτα για την υπόθεση του Φρέντη Μπελερη. «Θέλουμε να κάνουμε τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία για πρώτη φορά από τότε που η Αλβανία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία», τονίζει ο Αλβανός πρωθυπουργός. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι

Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια για την ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι. Όπως έχει δηλώσει και η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται για μια ι«ιδιωτική επίσκεψη» όπου ο Έντι Ράμα θα απευθύνει στους ομοεθνείς του που θα δώσουν το παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, σε μια προεκλογική ομιλία ενόψει των εθνικών εκλογών του 2025 στη γείτονα χώρα.

Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί, βρίσκονται επί ποδός (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Ασφάλεια, Τροχαία) με τον αριθμό να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες. Παράλληλα, έχει ενισχυθεί το πληροφοριακό δίκτυο από την ΕΥΠ και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ θα υπάρχει και μια παρακολούθηση στα social media.

Μπελέρης για Ράμα: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα»

«H επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία», αναφέρει ο Φρέντι Μπελέρης σε μήνυμά του από τις Φυλακές Φιέρι, υποστηρίζοντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θέλει να προκαλέσει.

Στο μήνυμά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του. «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς» καταλήγει το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη.