Ελλαδα

Νεκρά τρία ανήλικα κορίτσια από το ναυάγιο λέμβου με μετανάστες στη Χίο

Διασώθηκαν 14 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκάφος του Λιμενικού
(φωτογραφία αρχείου) © (ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ/ EUROKINISSI

Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες - Διασώθηκαν 14 άτομα

Τις σορούς τριών ανήλικων κοριτσιών ανέσυρε η Πυροσβεστική Υπηρεσία από βραχώδη ακτή στα Καρδάμυλα Χίου όπου έχει προσαράξει λέμβος με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών.

Το Λιμενικό Σώμα αναφέρει ότι έως τώρα έχει γίνει ο απεγκλωβισμός 14 ατόμων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στους διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και τριών ατόμων που εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο, περιλαμβάνονται 5 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι που μεταφέρθηκαν στα Καρδάμυλα, ενώ έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή.

Η στιγμή που λιμενικοί μεταφέρουν τις σορούς των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο
Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες © Πολίτης Χίος

Χίος: Νεκρά τρία κορίτσια στο ναυάγιο με μετανάστες

Σύμφωνα με το politischios.gr, τρία ανήλικα κορίτσια, 5, 7 και 10 ετών, ανασύρθηκαν νεκρά στην περιοχή Μαλαντρής των Καρδαμύλων, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ναυάγησε. Τις σορούς των ανήλικων κοριτσιών, κατάφεραν να περισυλλέξουν πυροσβέστες και λιμενικοί και τις μετέφεραν στο Λιμεναρχείο Χίου με σκάφος του Λιμενικού.

Μαρτυρίες μεταναστών αναφέρουν ότι η βάρκα που τους μετέφερε ναυάγησε στην περιοχή, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός ο χρόνος του ναυαγίου, με αποτέλεσμα όσοι διασώθηκαν να ανέβουν στην απόκρημνη περιοχή των Καρδαμύλων και να αναζητήσουν βοήθεια. 3 από αυτούς κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις αρχές κάτι που οδήγησε στη συνέχεια σε επιχείρηση διάσωσης. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δια θαλάσσης 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού και 1 ελικόπτερο, που περισυνέλλεξαν τους 13 μετανάστες (οι 3 είχαν εντοπιστεί μία ημέρα νωρίτερα) καθώς και τα 3 νεκρά κορίτσια.

Κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, συνολικά στη λέμβο επέβαιναν 22 άτομα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.