Ελλαδα

Η 28χρονη ζήτησε να τη συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι - Μιλούσε με το «100» την ώρα της επίθεσης από τον πρώην σύντροφό της

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Τα νέα στοιχεία, το αίτημα της 28χρονης για περιπολικό και η συνομιλία με το «100»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους με θύμα την 28χρονη Κυριακή και δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της. Η 28χρονη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμών και κακοποίησης από τον σύντροφό της, ενώ όπως προκύπτει το 2020 τον είχε καταγγείλει επίσημα στις αρχές για βιασμό και ξυλοδαρμό.

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Θύμα 28χρονη © ATHENS VOICE

Άγιοι Ανάργυροι: Τα νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία 

Το βράδυ της Δευτέρας (1.4) και ενώ η κοπέλα επέστρεφε στο σπίτι της είδε ξαφνικά μπροστά της τον 39χρονο, ο οποίος της ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνουν ζευγάρι. Η κοπέλα αρνήθηκε και ο δράστης φαίνεται πως ξεκίνησε και πάλι τις απειλές, με αποτέλεσμα η 28χρονη να καλέσει έναν φίλο της, ώστε να τη συνοδεύσει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ζητήσει αστυνομική προστασία. Φαίνεται πως ο δράστης τους παρακολούθησε και περίμενε την Κυριακή να βγει από το τμήμα. Όταν ανέβηκε στον αξιωματικό υπηρεσίας, η 28χρονη ζήτησε να τη μεταφέρει ένα περιπολικό με ασφάλεια στο σπίτι της, καθώς φοβόταν επίθεση από τον 39χρονο. Ο αστυνομικός που είχε βάρδια εκείνη τη στιγμή της είπε πως δεν έχει κάποιο διαθέσιμο όχημα και την παρέπεμψε στην Άμεση Δράση, αφού η ίδια δεν ήθελε να τον καταγγείλει.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Η 28χρονη μιλούσε στο «100» την ώρα της επίθεσης

Τη στιγμή που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα και ταυτόχρονα μιλούσε με το "100" για να έρθει να την πάρει ένα περιπολικό, ο 39χρονος της επιτέθηκε ακριβώς μπροστά από το φυλάκιο του τμήματος και άρχισε τις καρφώνει το μαχαίρι που κρατούσε στο λαιμό. Τόσο ο αστυνομικός - φρουρός του τμήματος, όσο και ο φίλος της 28χρονης που τη συνόδευε, αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη γυναικοκτονία. Ο δράστης προτού ακινητοποιηθεί από τον φρουρό του τμήματος τραυματίστηκε στον λαιμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η 28χρονη είχε μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της - Της έστησε καρτέρι και τη σκότωσε σε κοντινή απόσταση © ATHENS VOICE

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή ώστε να διαπιστωθεί εάν οι κινήσεις του αξιωματικού υπηρεσίας του τμήματος Αγίων Αναργύρων ήταν οι ενδεδειγμένες ή εάν προκύπτει παράλειψη από πλευράς των αστυνομικών.