- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Νίκος Χαρδαλιάς βάζει τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως
Για «αισθητική υποβάθμιση και άντρο παραεμπορίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής
Νίκος Χαρδαλιάς: Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως είναι αποφασισμένος να βάλει ο περιφερειάρχης Αττικής.
«Οριστικό τέλος» στα ακαλαίσθητα και οριακά σύννομα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα εορταστικά παζάρια που φιλοξενούνται στο Πεδίον του Άρεως φέρεται να θέλει να βάλει ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.
Χαρδαλιάς: Τέλος στα εορταστικά παζάρια στο Πεδίον του Άρεως
«Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, για περισσότερο από μία δεκαετία ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του κέντρου της Αθήνας είχε γίνει άντρο παραεμπορίου, καθώς κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ένα μεγάλο τμήμα του καλυπτόταν για πολλές ημέρες από πάγκους μικροπωλητών, υπό την πρόφαση εορταστικών bazaar. Ενδεικτικό της άναρχης κατάστασης που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, είναι το γεγονός ότι το «εορταστικό παζάρι» φέτος τα Χριστούγεννα κράτησε 53 ημέρες, καταπατώντας ουσιαστικά τον χαρακτήρα του ανοικτού δημόσιου χώρου», αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.
Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζει «σοβαρότατα ερωτήματα» που προκύπτουν σχετικά με τη στάση των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας «να παραχωρούν τον χώρο έναντι ενός πενιχρού ενοικίου στους μικροπωλητές», αναφέροντας ότι το ημερήσιο ενοίκιο ανά πάγκο από 700 ευρώ το 2013 έφτασε στα 100 το 2023, «χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση ούτε για το σκεπτικό της απόφασης, ούτε για το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα ωφελήθηκαν από αυτή».
«Η περιφέρεια δεν πρόκειται να επιτρέψει την μετατροπή του σε υπαίθριο mall παραεμπορίου»
Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ακόμη ότι ανακύπτουν ζητήματα και όσον αφορά στις συνθήκες ασφαλείας, «με τις πρόχειρες καλωδιώσεις, τις δεκάδες φιάλες υγραερίου, την έλλειψη διόδων σε περίπτωση ατυχήματος, την ελλιπή συντήρηση και τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων που διατίθενται στους καταναλωτές». Επιπλέον εκατοντάδες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το άναρχο παρκάρισμα, την ηχορύπανση και την καταστροφή των χώρων πρασίνου κατά τη διάρκεια των παζαριών.
«Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να επιτρέψει την μετατροπή του Πεδίου του Άρεως σε υπαίθριο mall παραεμπορίου, υγειονομικών παραβάσεων και πηγή όχλησης για τους κατοίκους. Τα Πάρκα μας θα μείνουν χώροι αναψυχής, ανοικτοί και προσβάσιμοι στους πολίτες, όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα» δήλωσαν συνεργάτες του Νίκου Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες χάους των προηγούμενων ετών ανήκουν πια στο παρελθόν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου - Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις
Σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις
Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία
Ο Όμιλος Fourlis γιόρτασε 75 χρόνια με μια παράσταση-αφήγηση της διαδρομής του
Συνελήφθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 6 ανήλικοι
Λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»
Το ερώτημα, τελικά, δεν είναι μόνο τι θα δείξει η διερεύνηση
Μέτρα κατά της δημογραφικής συρρίκνωσης λαμβάνει η δημοτική αρχή
Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τη νυχτερινή διασκέδαση - Ποιες γραμμές λεωφορείων εντάσσονται στο μέτρο
Συννεφιασμένο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες
Εκπαιδευτικές δράσεις για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 24 Δεκεμβρίου
Τι δείχνουν οι τάσεις για τον καιρό των γιορτών
Με κάρτες Mastercard, κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή
Αφορά τη μη προσκόμιση του βίντεο από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης
Απομακρύνονται τα ...«Πασχούγεννα»
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ παρακολούθησε το παιχνίδι με τη Χάποελ από τις θέσεις δίπλα στο παρκέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.