- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα: Η εκτίμηση του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη και ο κίνδυνος για το νησί
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής (22.3) στην Κέρκυρα και ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με ανάρτησή του εκφράζει την εκτίμηση ότι «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς».
Σεισμός στην Κέρκυρα: Η εκτίμηση του Άκη Τσελέντη
«Είναι από τις ελάχιστες φορές που η πληροφορία που παίρνω από τα σεισμολογικά δίκτυα μας για κάποιο σεισμό από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει! Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Άκης Τσελέντης.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα - Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί της Παρασκευής είχε επίκεντρο 31 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά των Οθωνών. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 9,2 χλμ.
Ήδη έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 6 μετασεισμοί.
Καμία ανησυχία για τον 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα
Για τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ στην Κέρκυρα μίλησε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ασθενή σεισμική δόνηση, αλλά και ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα στην περιοχή.
«Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία, η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή, που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί», είπε ο κ. Γκανάς και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί, ίσως, να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς και ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά, γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου, μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη, να δούμε πώς θα πάει».