- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Για πλαστογραφία και φιλολογική απάτη κατηγορεί τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιαδη, δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών του Σαββάτου.
Όπως επισημαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης προέβη σε πλαστογραφία του αγγλικού ιστορικού μυθιστορήματος «Theodora Phranza: or, the Fall of Constantinople» που εκδόθηκε το 1857 στο Λονδίνο, παρουσιάζοντάς το ως δικό του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Θεοδώρα Φραντζή, η Άλωσις».
Για «πιστή αντιγραφή κατά 99% ενός αγγλικού ιστορικού μυθιστορήματος» και «φιλολογική απάτη» κάνει λόγο η στήλη του Ιού.
«Παίρνει ένα έτοιμο μυθιστόρημα, γραμμένο από έναν Άγγλο στα μέσα του 19ου αιώνα. Ακόμα και τη μετάφραση έτοιμη την παίρνει από άλλον. Και το χειρότερο: βάζει το χεράκι του και προσθέτει ή αφαιρεί ό,τι του καπνίσει, μόνο και μόνο για να προσαρμόσει το κείμενο στις δικές του εθνοπατριωτικές εμμονές. Και όλα αυτά, αποκρύβοντας το όνομα τόσο του συγγραφέα όσο και του πραγματικού μεταφραστή. Πρόκειται για ένα βιβλίο-ντροπή!» τονίζεται στο άρθρο «Η Άλωσις του Αδώνιδος».
Παράλληλα ο συντάκτης της εφημερίδας Δημήτρης Κανελλόπουλος αναφέρει σε κείμενό του πως «Προκαλέσαμε τον Άδωνη μέσω twitter να μας απαντήσει γι' αυτό. Και άρχισε το πανηγύρι» σχολιάζοντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ.
«”Μεγαλύτερη γελοιότητα δεν έχω ακούσει” μας γράφει στο @tetRadio. “Αυτά τα γράφω στον πρόλογο του βιβλίου! Τι γελοίοι; Δεν ντρέπεστε; "Θεώρησα κρίμα να πάει χαμένο και το χρησιμοποίησα αλλάζοντας τη γλώσσα και λίγο την ιστορία κλπ" γράφω στον πρόλογο. Στο διαδίκτυο αναφέρω από κάτω όλα τα της διασκευής και αγοράστε και κανένα επί τη ευκαιρία... Γελοίος ΙΟΣ”» σημειώνει.
«Και συνεχίζει ο βουλευτής (και συγγραφέας;) απαντώντας σε διάφορους που ξεκίνησαν την καζούρα: “Ποια λογοκλοπή κύριε; Ένα κείμενο 150 ετών άνευ δικαιωμάτων, μεταφράστηκε από κάποιον ανώνυμο τότε στα ελληνικά της εποχής. Και το διασκεύασα! Διότι δεν κυκλοφορεί εδώ και 150 χρόνια! Τι λέτε; Κανένα βιβλίο στον κόσμο δεν έχει δικαιώματα μετά τον θάνατο του συγγραφέα. Αυτό εξεδόθη στην Ελλάδα προ 120 ετών”» τονίζει.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε με ανάρτησή του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Στο διαδίκτυο αναφέρω από κάτω όλα τα της διασκευής και αγοράστε και κανένα επί τη ευκαιρία...γελοίος ΙΟΣ.. pic.twitter.com/XCErPng2mr
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 20, 2014