Ελλαδα

Παγώνη: «Σε έξαρση βρίσκονται όλα» - Ανησυχία για λοιμώξεις και ιώσεις

Τι είπε για τη μηνιγγίτιδα - Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγώνη: «Σε έξαρση βρίσκονται όλα» - Ανησυχία για λοιμώξεις και ιώσεις
Παγώνη: «Σε έξαρση βρίσκονται όλα» - Ανησυχία για λοιμώξεις και ιώσεις © (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ιώσεις - Λοιμώξεις: Βρίσκονται σε έξαρση - Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα

Ανησυχία επικρατεί στους λοιμωξιολόγους για τη ραγδαία αύξηση των ιώσεων και των λοιμώξεων το τελευταίο διάστημα στην χώρα. Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη κρούει τον κρούει τον κώδωνα και για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Πάτρα και ενόψει του καρναβαλιού και των καρναβαλικών εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες.

Λοιμωξιολόγοι και ειδικοί της υγείας αναφέρθηκαν στους κινδύνους και τις επιλογές πρόληψης από το βήμα του 23ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Λοιμώξεων, το οποίο ξεκίνησε εχθές, ενώ η κα. Παγώνη μίλησε στο Mega για τις αυξήσεις του ιϊκού φορτίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czo5ncb7873t)

Παγώνη: Βρίσκονται σε έξαρση όλα

«Στο συνέδριο τα μηνύματα ήταν ότι πρέπει να προσέξουμε τους εμβολιασμούς, πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί, αυτό ήταν το μήνυμα».

«Είναι σε έξαρση όλα και το θέμα με τη μηνιγγίτιδα προκαλεί ανησυχία γιατί έχουμε και το καρναβάλι στην Πάτρα. Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε. Τα περιστατικά ήταν 12 το 2024, τα 3 ήταν στην Πάτρα. Ο τελευταίος φοιτητής πιστεύουμε θα πάει καλά. Πρέπει να ξέρουμε ότι με τα βασικά συμπτώματα δηλαδή την έντονη κεφαλαλγία, πυρετό, εξανθήματα, αμέσως να πάμε στον γιατρό. Η αντιμετώπιση είναι ιατρική, υπάρχουν τα πρωτόκολλα, αυτό που φοβόμαστε είναι οι επιπλοκές γιατί έχουμε και θανάτους».

Για την έλλειψη σε ορισμένα φάρμακα: «Υπάρχει ένα πρόβλημα τελευταία. Πρώτον, ότι δεν κάνουμε εξαγωγή στο εξωτερικό αν δεν έχουμε εξασφαλίσει για όλη την Ελλάδα τα φάρμακα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει επιτροπή και να ελέγχει τις φαρμακαποθήκες. Για να έχουμε ελλείψεις σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει οι έλεγχοι. Επιπλέον, ο ΙΦΕΤ θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχουν οι πρώτες ύλες. Υπάρχουν φάρμακα, μπορεί να δανειστεί ένα νοσοκομείο αλλά θα σε καλύψουν. Απλώς το κάθε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει τις ποσότητες που πρέπει, το ίδιο και οι φαρμακαποθήκες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.