Ελλαδα

Τέμπη: Νέα συγκλονιστικά βίντεο: «Βοήθεια, από κάτω είμαστε» ούρλιαζαν οι διασωθέντες

Πρόκειται για τους επιβάτες του τρίτου βαγονιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με τις κραυγές των εγκλωβισμένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με τις κραυγές των εγκλωβισμένων 

Νέα συγκλονιστικά βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία των Τεμπών, με τους 57 νεκρούς ακριβώς έναν χρόνο πριν, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, αποτυπώνεται το μοιραίο τρένο τη στιγμή που αναχωρεί από τον σταθμό της Λάρισας. Ο προϊστάμενος που μιλά με κάποιον δέχεται κλήση στον ασύρματο. Ρωτά αν το τρένο είναι έτοιμο προς αναχώρηση και δίνει την εντολή: «62 κλείσε πόρτες, είμαστε έτοιμοι». Λίγο μετά, το Intercity ξεκινά για να συναντήσει τον όλεθρο. Από άλλες κάμερες, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, φαίνεται το μοιραίο τρένο να περνά από την κοιλάδα των Τεμπών φωτισμένο. Δευτερόλεπτα μετά, γίνεται η τρομακτική σύγκρουση και η πυρκαγιά.

Tραγωδία στα Τέμπη: Νέα βίντεο και ηχητικά από το μοιραίο δρομολόγιο | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



«Τι μπορούμε να κάνουμε;», αναρωτιούνται όσοι έχουν καταφέρει να βγουν ήδη από την αμαξοστοιχία και τραβούν το βίντεο που δημοσίευσε το Mega και η εκπομπή Live News. Επιβάτες άκουγαν άλλους επιβάτες να φωνάζουν βοήθεια οι οποίοι στη συνέχεια βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους ή απανθρακωμένοι, αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες- πέρα από τα αίτια της σύγκρουσης- έχουν χαρτογραφήσει πού βρισκόταν ο κάθε επιβάτης.

Επίσης, από τις αναλύσεις που έκαναν έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν 10 με 15 άτομα που δεν κάθισαν στις θέσεις τους την τελευταία στιγμή και ή σώθηκαν ή έχασαν τη ζωή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.