Ελλαδα

Συνελήφθησαν 8 μπράβοι για επεισόδια σε τοπικά γήπεδα - Ξυλοκοπούσαν και στα νυχτερινά κέντρα

Ήταν «υπάλληλοι» για όλες τις δουλειές - Πώς δρούσαν και ποιο ήταν το σήμα κατατεθέν τους

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπράβοι - γήπεδα: Συνελήφθησαν 8 άνδρες
Συνελήφθησαν 8 μπράβοι που προκαλούσαν επεισόδια σε τοπικά γήπεδα - Ξυλοκοπούσαν και στα νυχτερινά κέντρα © Unsplash

Μπράβοι - γήπεδα: Συνελήφθησαν 8 άνδρες - Πώς δρούσαν και ποιο ήταν το σήμα κατατεθέν τους

«Υπάλληλοι» για όλες τις δουλειές ήταν οι οκτώ άνδρες που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για ξυλοδαρμούς αλλά και πρόκληση επεισοδίων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες τοπικών ομάδων.

Οι δράστες, εκ των οποίων οι επτά ήταν σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα, φαίνεται πως από το 2022 εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, όπου παρείχαν υπηρεσίας «ασφαλείας». Αναλάμβαναν να απομακρύνουν νταήδες πελάτες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις σύμφωνα με τους αστυνομικούς φέρονται να προκαλούσαν επεισόδια και σε άλλα μαγαζιά με τα οποία δεν είχαν «επαγγελματική σχέση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czayv9z8ywix)

Πώς δρούσαν και τα επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν

Μάλιστα, σήμα κατατεθέν τους ήταν τα κοκκάλινα γάντια που φορούσαν με τα οποία χτυπούσαν αλύπητα τα θύματα τους. Σε πολλές περιπτώσεις, τα θύματα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με βαρύτατα τραύματα από τους οκτώ συλληφθέντες.

Επίσης, αυτό που προέκυψε κατά την διερεύνηση της δράσης της συμμορίας είναι πως προκαλούσαν επεισόδια και στους αγωνιστικούς χώρους. Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί δύο περιπτώσεις συμπλοκών. Η πρώτη εντοπίζεται τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι, όπου τουλάχιστον 3 από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς.

Η δεύτερη περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων διαπιστώνεται πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια τοπικού αγώνα στον Ασπρόπυργο. Εκεί μάλιστα, οι δύο από τους δράστες άρχισαν να πυροβολούν με όπλα στον αέρα, για εκφοβισμό οπαδών και παικτών της αντίπαλης ομάδας.

Τι εντόπισε η ΕΛΑΣ

Κατά την διάρκεια των ερευνών των αστυνομικών στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα μια μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι, τρεις μπαλτάδες, πτυσσόμενο γκλοπ, νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης, γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση, αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς, 15 φιαλίδια και 5 δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανών αναβολικών, τρία αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι μεσαίου μεγέθους, μια πλαστή πινακίδα οχήματος, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας, 20 φυσίγγια καραμπίνας, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα) προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια, χάρτινη συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη, 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, καταφανώς πλαστά, ρουχισμός, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των εκνόμων ενεργειών και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά και ενός ακόμη μέλους της ομάδας που αναζητείται από τις αρχές, σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για Κ.Ο.Κ., διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.