Ελλαδα

Μετεωρίτης φώτισε τον αττικό ουρανό - Για λίγα δευτερόλεπτα «πρασίνισε» η ατμόσφαιρα

Δείτε το βίντεο του σπάνιου φαινομένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετεωρίτης: Φώτισε τον αττικό ουρανό
Η στιγμή που κομμάτια του μετεωρίτη εισήλθαν στη Γη και φώτισαν τον αττικό ουρανό © Forecaste Weather Greece/Facebook

Μετεωρίτης: Φώτισε τον αττικό ουρανό - Δείτε το βίντεο του σπάνιου φαινομένου

Ένα αρκετά σπάνιο φαινόμενο συνέβη χθες (18/2) τα ξημερώματα στην Ελλάδα, καθώς αρκετοί κάτοικοι που ήταν ξύπνιοι εκείνη την ώρα και αντίκρισαν μια πράσινη λάμψη ενός μετεωρίτη να «σκίζει» τον αττικό ουρανό.

Τα ξημερώματα της Κυριακής στις 3:20 ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από τον ουρανό της Αττικής, κάνοντας τους κατοίκους να εντυπωσιαστούν από αυτό το μοναδικό φαινόμενο. Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατάφεραν να απαθανατίσουν αυτό το μοναδικό φαινόμενο με το Forecaste Weather να φέρνει σε δημοσιότητα βίντεο την ώρα που εισήλθε στη Γη.

☄️ Μετεωρίτης πέρασε και χάθηκε τα ξημερώματα στην ατμόσφαιρα πάνω από την Αθήνα. Πηγή : FORECAST WEATHER

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, February 18, 2024

Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης δεν διαλύθηκε πλήρως στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα ένα μικρό του σώμα να εισέλθει στη Γη. Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης θερμαίνεται λόγω τριβής και αναφλέγεται, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή γραμμή φωτός.

Πώς ορίζεται ο μετεωρίτης και πώς διαλύεται στην ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με τη Nasa, ο μετεωρίτης είναι ένα στερεό κομμάτι συντριμμιών από ένα αντικείμενο, όπως κομήτης, αστεροειδής ή μετεωροειδής, που προέρχεται από το διάστημα και επιβιώνει κατά τη διέλευσή του από την ατμόσφαιρα, για να φτάσει στην επιφάνεια ενός πλανήτη ή ενός φεγγαριού.

Όταν το αντικείμενο εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, διάφοροι παράγοντες όπως η τριβή, η πίεση και οι χημικές αλληλεπιδράσεις με τα ατμοσφαιρικά αέρια το κάνουν να θερμανθεί και να εκπέμψει αυτή την ενέργεια.

Οι μετεωρίτες έχουν παραδοσιακά χωριστεί σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: τους πετρώδεις μετεωρίτες, τους σιδηρομετεωρίτες και τους πετρο-σιδηρομετεωρίτες.

Τα σύγχρονα συστήματα ταξινόμησης χωρίζουν τους μετεωρίτες σε ομάδες ανάλογα με τη δομή τους, τη χημική και ισοτοπική τους σύνθεση και την ορυκτολογία τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.